Atracții turistice pe insulele Irlandeze din perspectiva unui reporter Youth.md


Irlanda și cultura sa sunt două lucruri absolut fascinante. Se îmbină perfect, rezultatul fiind copleșitor pentru cineva care vrea să viziteze această insulă. Planificarea unei călătorii în Irlanda poate fi, de cele mai multe ori, o sarcină dificilă, dificultate determinată de frica de a nu rata, prin omisiune, vreunul dintre multele obiective turistice ce trebuie văzute.

Cork -Irlanda | Cobh, Ireland travel, Beautiful places

Locurile de vizitat și atracțiile pentru turiști sunt abundente și infinit de variate. Muzeele de stat sunt gratuite, locurile de patrimoniu datează din preistorie și există activități în aer liber fără sfârșit. Printre acestea se numără: călăria, golful, navigația și explorarea insulelor sălbatice de la distanță.

Îți prezint 5 locuri pe care trebuie să le vezi dacă te afli în Irlanda:

Stânca Cashel

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat regiunea cu elicopterul în timpul turneului oficial al țării. Adăpostit pe o stâncă de calcar din Valea de Aur, acest magnific grup de clădiri medievale include: „Capela Înălțată și Capul Romanic”, turnul rotund din secolul al XII-lea, un castel din secolul al XV-lea și o catedrală gotică din secolul al XIII-lea. Sala restaurată a corului Vicars este, de asemenea, printre structuri. Atracțiile turistice includ un spectacol audio-vizual și expoziții. De asemenea, se zice că aceasta a fost odată sediul „Regilor înalți din Munster” înainte de invazia normanilor.

11 Castele Cele mai impresionante din Irlanda

Sf. Ștefan Green, Dublin

Iubit de locuitorii orașului Dublin și cu o istorie plină de culoare, liniștitul parc St. Stephen’s Green este un loc minunat pentru a te relaxa, a te bucura de un picnic sau a hrăni rațele. În zilele noastre, „Green“, așa cum este cunoscut la nivel local, se mândrește cu grădinile frumos întreținute, cu piscina uriașă „Duck”, un pod pitoresc, terenuri de recreere, copaci maturi pentru a te odihni dedesubt și un loc de joacă. În jurul perimetrului sunt multe dintre clădirile premierului georgian din Dublin, precum și cele iconice Shelbourne Hotel, inființată în 1824, unde ceaiul de după-amiază din salonul Lord Mayor este considerat de mulți ca fiind un adevărat rai englez.

Top 10 obiective turistice Dublin: pub-uri, bere si literatura

Parcul Național Killarney

Amplasat în mijlocul celorlalte bogății naturale ale județului Kerry, zonele sălbatice și neatinse ale Parcului Național Killarney merită cu siguranță să fie menționate în mod separat. Atestată de UNESCO și călcată de turme de căprioare roșii maiestuoase, zona găzduiește o mulțime de păduri de stejar și trestie.

Acestea sunt intercalate cu frumoasele Lacuri din Killarney, care stau în fața oglinzilor sub vârfurile Munților Purple. Întregul loc este o adevărată satisfacție pentru pasionații și iubitorii de animale sălbatice.

5 Best Things To Do In Killarney, Ireland - The Journal

Stâncile lui Moher

Una dintre cele mai vizitate atracții naturale din toată Irlanda sunt Stâncile lui Moher.

La o înălțime de 120 de metri, aceste stânci mari oferă priveliști dramatice ale litoralului și Insulelor Aran aflate pe mare. Călătorii au ocazia să descopere sute de milioane de ani de „istorie geologică”. Ani ce au contribuit la formarea straturilor de gresie și șisturi.

Stâncile din Moher, forţa naturii la superlativ - DescoperaLocuri.ro

Dublin

Orașul Dublin, cu siguranță, nu are nevoie de o introducere. Această capitală continuă să atragă călătorii datorită cocktailurilor de cultură și patrimoniu, clasă și hedonism.
Amplasat la jumătatea distanței de pe coasta frumoasă a Mării Irlandei, orașul se mândrește cu Catedrala Colosală St. Patrick (cea mai mare de acest gen din Irlanda) și cu Muzeul Scriitorilor din Dublin, unde poți descoperi istoria marilor scriitori.

Дублин — Википедия

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă 5 dintre cele mai dificile limbi din lume
Next Concurs pentru jurnaliști// Tulip Press Awards
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =