Top 5 cele mai frumoase plaje de pe insula Thassos


Una dintre cele mai populare destinații pentru o vacanță de vară incredibilă este insula Thassos, ce surprinde prin nenumăratele peisaje unice, precum și prin apele turcoaze ale mării Egee. Fiind localizată în Grecia, la doar 1069 km de Republica Moldova, insula de smarald găzduiește peste 30 de plaje magnifice, ce te vor impresiona totalmente. 

Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre top 5 cele mai incredibile plaje ale insulei Thassos.

#1 Marble Beach

Marble Beach, Thassos - Saliara and Porto Vathy Beaches - Daily Travel Pill

Marble Beach, cunoscută ca și plaja Saliara, este cea mai spectaculoasă zonă de pe insulă, întrucât aici se află mii de pietricele de marmură perfect şlefuite într-un alb sclipitor. Aceasta se află la baza carierei de marmură care este încă funcţională. Datorita pietricelelor de marmură, apa mării are o culoare incredibilă de albastru, făcând ca Marble Beach să fie mai deosebită.

Vă recomandăm să purtați papuci de plajă, fiindcă pietricelele de marmură vă pot răni la picioare. Intrarea în apă nu este foarte lină, ea se adâncește destul de repede, astfel încât copiii trebuie strict supravegheați.

#2 Paradise Beach

Paradise Beach (Thassos Town (Limenas)) - All You Need to Know BEFORE You Go

Numele acestei plaje demonstrează cert atmosfera de paradis, pe care o vei savura din plin vizitând-o. Nispul fin, cu aspect de aur, apa turcoaz, iar în fața plajei tronează frumoasa insulă Kinira, al cărei nume este purtat și de micuțul sat de pe coasta insulei Thassos. Întrucât această plajă este situată în golf, apa este întotdeauna foarte caldă și plăcută. 

Adâncimea apei este treptată, așadar plaja Paradis este perfectă pentru familiile cu copii.

#3 Arsanas Beach

Arsanas Beach - Thassos 2014 - YouTube

Plaja Arsanas este caracterizată prin aspectul ei exotic, așadar reprezintă un loc ideal pentru poze, fiind foarte instagramabil. Deși aceasta este înconjurată de multe stânci frumoase, plaja este potrivită celor care vor să se bucure de liniște, înconjurați de natură și de un peisaj wow. De asemenea, ea se află chiar sub Mănăstirea Arhanghelul Mihail, în care puteti ajunge doar cu barca sau prin înot de la Livadi. Nu confunda plaja Arsanas cu Tarsanas Beach, care se află în nordul insulei Thassos.

#4 Golden Beach

Recomandari in regiunea Golden Beach (Skala Potamia) din Thassos - Grecia  de Weekend

Golden Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe insulă, acest fapt demonstrând miraculozitatea ei. Plaja dată se întinde pe cea mai mare distanță, care, având în lungime aproximativ 1 km, este situată de-a lungul a două sate, Skala Potamia și Skala Panagia. Intrarea în mare este lină, așadar această plajă este potrivită chiar și pentru copii. În spatele ei se ridică Muntele Ypsarion, ceea ce conferă locului un farmec aparte, autentic grecesc. Golden Beach Thassos este o denumire internaționalizată, numele ei real fiind de fapt Chrysi Ammudia (în traducere „plaja de aur”).

#5 Giola

Giola Lagoon & Natural Pool, Thassos - an EPIC travel guide - Daily Travel  Pill

Giola este considerată a fi ,,bijuteria’’ insulei Thassos, întrucât reprezintă o adevarată piscină naturală, formată într-o grotă a cărui tavan s-a prabușit. Se remarcă prin înălțimea pereților naturali care ajung la aproape 8 metri. Micuța piscină naturală este despărțită de mare printr-o stâncă destul de îngustă, ceea ce face ca apa mării să pătrundă periodic aici.. Giola este destul de adâncă, iar apa este foarte limpede și mai caldă decât apa mării. 

  • Pe fundul bazinului se pot vedea mai multe stânci înțesate cu arici de mare. Datorită pereților laterali destul de înalți, Giola este preferată celor care iubesc săriturile în apă.
  • Deseori poate fi foarte poluată, de aceea vizita trebuie stabilită în perioada potrivită.

Insula Thassos este, în totalmente, o perlă a Greciei, ce necesită a fi descoperită, așadar fiind o destinație perfectă pentru o vacanță activă.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Viena - să fie într-adevăr orașul cu cea mai bună calitate a vieții?
Next Descoperă Moldova | Călătorește cu America House Chișinău
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + seventeen =