Urmărește aceste 4 rețete pentru a-ți transforma micul dejun în partea ta preferată a zilei!


Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei care se ia de regulă dimineața. Acesta trebuie să fie cel mai bogat și sățios ospăț servit. După sfaturile nutriționiștilor micul dejun trebuie să conțină atât vitamine cât și proteine care sunt un element prim în dezvoltarea organismului nostru. Acesta nu numai că ajută la menținerea energiei, dar și evitarea stocării unor anumite calorii. După anumite statistici s-a demonstrat că din ce în ce mai puțini oameni dimineața servesc micul dejun așa cum se cuvine, ocolind normele impuse de către anumiți doctori.

De ce este micul dejun atât de important?

  • micul dejun contribuie la stimularea și accelerarea metabolismului și prin urmare încurajează arderea de calorii mai degrabă decât stocarea lor.
  • micul dejun crește aportul de nutrienți, iar cantitățile de fibre, de vitamine și minerale în special calciu, fier și magneziu din organism, sunt mai ridicate.
  • micul dejun ajuta la prevenirea apariției senzației de foame, iar astfel vor fi consumate mai puține calorii și alimente nesănătoase pe parcursul zilei.

Omletă

Omleta este o rețetă simplă și rapidă pentru un mic dejun sănătos. Aceasta poate fi preparată în diverse moduri care la rândul lor diferă unul de altul, dar te ajută în toate cazurile în economisirea timpului pierdut fără sens. Poți alege o rețetă clasică de mic dejun cu omletă cu doar puțină sare sau poți adăuga mozzarella sau brânză de capră, roșii, spanac sau chiar somon afumat.

Clătite

Clătitele sunt un mic dejun sănătos și rapid care te poate ajuta la economisirea timpului pierdut. Mai întâi bate 2 ouă și adăuga o cană cu lapte și o lingură de ulei de măsline; amestecă totul până se omogenizează. Încorporează făina treptat, iar la final poți adăuga scorțișoara sau esența de vanilie. Unge o tigaie cu ulei și prepara clătitele. Clătitele pot fi servite cu puțin sirop de arțar, fructe de pădure sau banane.

Budinca de chia cu laptele de cocos

După cum știți, “chia” este un element bogat în vitamine, delicios care îi dă o aromă de savoare micului dejun. Mai întâi de toate pune semințele într-un recipient, adaugă laptele de cocos și amestecă până când acestea absorb tot lichidul din vas. Pentru îndulci acest mic dejun poți adăuga fulgi de cocos sau ciocolată, urmați de cubulețe tăiate la propria alegere mango sau banane. 

Smoothie

Smoothie-ul este o băutură sănătoasă care poate fi consumată la micul dejun. Aceasta este constituită dintr-un mix de vitamine și minerale care ajută la dezvoltarea organismului pe timp de zi. Un smoothie poate fi preparat din legume, fructe, lapte vegetal, sirop și gheață.  Dacă dorești să improvizezi poți încerca diverse rețete de smoothie energizant, după preferințele personale, alcătuind astfel un mic dejun sănătos și natural bazat pe fructe și semințe.

Iată încă câteva rețete pe care, credem noi, merită să le încerci.

✨‼️Doar pentru să suntem în această perioadă de carantină, nu înseamnă să trebuie să ne oprim din regimul nostru natural. Nu uita să practici sportul, și să mănânci sănătos‼️✨

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări și sfaturi găsești în categoria Biblioteca.

Previous Clubul Voluntarilor vă invită la ediția 2020 a evenimentului Movie'n ARTICO
Next Job// Concurs pentru postul de Director al Centrului Național al Cinematografiei
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *