Concurs pentru jurnaliști// Tulip Press Awards


Centrul pentru Jurnalism Independent și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos lansează cea de-a doua ediție a concursului Tulip Press Awards, pentru a aprecia eforturile jurnaliștilor de a explora tematica drepturilor omului în materialele lor jurnalistice și fotografice. Acest concurs este organizat în contextul Zilelor Libertății Presei, marcate tradițional în luna mai.

Evenimentul își propune să încurajeze fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice (fotografice și scrise) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova.

Concursul cuprinde două secțiuni:

  1. Fotografie
  2. Presa online/Presa scrisă.

La secțiunea Fotografie, imaginile expediate la concurs trebuie să reflecte tematica drepturilor omului în Republica Moldova, cum ar fi dreptul la educație, dreptul la o justiție echitabilă, dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la un mediu înconjurător sănătos, dreptul la informare etc.

Solicitanții vor expedia la concurs câte două fotografii (color sau alb/negru, format digital sau print), realizate în perioada 1 aprilie 2021 – 15 aprilie 2022. De asemenea, participanții trebuie să facă dovada publicării fotografiilor în perioada indicată, expediind linkul sau materialul în format pdf. unde sunt inserate fotografiile.

Premii

În rezultatul jurizării vor fi oferite trei premii a câte 300 de euro fiecare. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul evenimentelor lansate cu prilejul Zilelor Libertății Presei, în luna mai 2022.

Pentru secțiunea Presa online/Presa scrisă, jurnaliștii vor expedia la concurs 2 materiale jurnalistice în format online sau print, realizate și publicate în perioada 1 aprilie 2021 – 15 aprilie 2022.

Materialele trebuie să reflecte subiecte ale drepturilor omului cum ar fi drepturile minorităților etnice, acces la un proces de justiție echitabil, reflectarea problemelor cu care se confruntă apărătorii drepturilor omului, elucidarea problemelor libertății mass-media, drepturile comunității LGBT etc.

Premii

În rezultatul jurizării vor fi oferite trei premii a câte 300 de euro fiecare. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul evenimentelor lansate cu prilejul Zilelor Libertății Presei, în luna mai 2022.

Regulamentul concursului în care sunt stipulate condiţiile de participare și cele de jurizare, precum şi alte detalii relevante pentru ambele categorii de concurs, poate fi consultat aici.

Modul de înscriere în concurs:

Dosarul, care va include fotografiile/materialele jurnalistice și CV-ul autorului/autoarei, cu indicarea  categoriei de concurs la care participă, va fi expediat în format electronic până pe data de 15 aprilie 2022, pe adresa comunicare@ijc.md.
Persoană de contact: Mariana Tabuncic, manageră de program, CJI.

Termen-limită pentru depunerea dosarelor: 15 aprilie 2022.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 3 mai 2022, în contextul Zilelor Libertății Presei, iar premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment special care va fi organizat pe parcursul lunii mai la Chișinău.

Concursul este organizat de CJI cu suportul financiar al Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atracții turistice pe insulele Irlandeze din perspectiva unui reporter Youth.md
Next Activități de învățare și joc pentru copiii refugiați la Biblioteca „Lesea Ukrainka”
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =