Oberliht te invită la programul de educaţie artistică non-formală Edu-Art

Edu-Art, Oberliht, training, non-formal,

Asociația Oberliht te provoacă să participi la o serie de traininguri din cadrul programului EDU-ART, care urmăreşte sa atragă atenția participanților asupra problemelor discriminării și inegalității din societatea moldovenească, dezvoltarea capacității participanților de a preveni și combate fenomenul discriminării prin diferite metode de lucru artistic (grafică, teatru / film, arhitectură etc.).

Primul training14-15 decembrie 2018: Lupta cu discriminarea pe criteriul de sex și vârstă prin intermediul teatrului.

Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile omului cu accentul pus pe drepturile persoanelor victime a fenomenului de discriminare pe criteriul de vârstă și sex, fiind elucidate formele de violare a drepturilor celora care invocă criteriul de vârstă sau sex ca formă a discriminării în acces la bunuri și servicii.

Al doilea training: 21-22 decembrie 2018: Includerea persoanelor cu necesitați speciale prin intervenții urbane.

Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile persoanelor cu necesitați speciale. Totodată vom analiza barierele infrastructurii sociale ca impediment în realizarea drepturilor persoanelor cu necesitați speciale și cum acestea pot fi înlăturate în vederea asigurării incluziunii sociale a acestei categorii de persoane.

Participarea la aceste treninguri oferă oportunitatea:

  • de a obține cunoștințe despre diferite forme de discriminare și de a dezvolta un comportament de acceptare a diferențelor care există în societate,
  • de a întâlni și a face cunoștință cu artiștii și lucrările lor realizate la tema discriminării,
  • de a participa la ateliere de lucru artistic realizând lucrări noi,
  • de a crește capacitatea de comunicare și exprimare liberă a opiniei, de a lucra în grup cu tineri din diferite domenii.

În cazul în care ești student, tânăr artist sau ești în căutarea unor oportunități noi de participare culturală și dezvoltare personală te rugăm să completezi formularul de participare.

Data-limită: 5 decembrie 2018

Vârsta participanților: 18-25 ani
Participarea la training este gratuită.
Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori.
Se va acorda prioritate studenților de la facultățile de artă, arhitectură și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie.
Trainingurile se vor desfășura în limba română.

Edu-Art este un program organizat de Asociația Oberliht în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arte Plastice, și este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul acestui program este de a introduce noi module educaționale în sfera educației artistice din Moldova și de a familiariza publicul cu noile tendințe în artă din Moldova și din regiune.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Noaptea Filmelor de Crăciun și adaugă încă o faptă bună la karmă
Next Implică-te în campanie și ajută oamenii care au croit cărări înaintea noastră
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + nine =