Festivalul Filmului Francofon, ce se va desfășura la Chișinău și Tiraspol, te așteaptă

festivalul filmului francofon, cinematografie, cronograf tur

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sustinerea Ambasadei Franței în Moldova și a partenerilor săi, cea de-a XVIIIa ediție a Festivalului Filmului Francofon se va derula de la 25 la 31 martie la Chișinau, la Centrul cultural Odeon, precum și la Tiraspol. 

Acest Festival, asteptat cu nerăbdare de publicul din Moldova, va avec loc în cadrul zilelor francofoniei. Acesta reprezintă o ocazie, din pacate prea rară în Moldova, de a descoperi noutățile cinematografului francez sau francofon în toata diversitatea și bogăția sa.

Programarea sa, eclectica, nu lasă niciodată publicul indiferent:  comedie romantică, thriller, dramă, film polițienesc, aventuri, desen animat… tineri sau mai puțin, francofoni sau nu – toate filmele vor fi subtitrate în română sau rusă – această panoramă 2019 a cinematografului francez și francofon te vor face să călătorești prin difertie epoci, țări, moravuri, pasiuni, dragoste sau ură. Te vor face să râzi și să trăiești diferite emoții.

Unsprezece  filme recente asteaptă să fie descoperite  de la 19 până la 25 martie la Chișinau și la Tiraspol, dar deasemenea, grație parteneriatului cu Cronograf Tur, în toată țara, în vara.

Au Revoir Là-Haut – Jusqu’à la Garde – Climax – Dans les Forêts de Sibérie – Une Vie Violente – Le Fidèle – Les Fantômes d’Ismaël – Le Temps de l’Aventure – Polina, Danser sa Vie – Comme des Garçons – Le Tableau  : unsprezece filme care va vor oferi o panoramă a cinematografului francez contemporan, majoritatea filmelor fiind din 2017-2018.

Intrarea este liberă.

Găsești programul integral, zilele, orarele și sălile de poriecție, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film in rubrica evenimentepe pagina de Facebook și în broșura Festivalului.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la o nouă audiere publică #pentruChisinau 2018-2019 pe subiectul reformei administrației publice
Next Fii voluntar în cadrul primului Centru de Informare pentru Turiști din Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *