Alege-ți următoare destinație de vacanță dintre aceste 5 cele mai frumoase insule din lume


insule

Cele mai frumoase insule din lume se află în fruntea listei cu mulți călători cu discernământ. Insulele sunt, în general, destul de superbe – sunt insule la urma urmei. Dar nu toate insulele sunt create la fel. Oferind o topografie uluitoare; plaje spectaculoase și culturi fascinante, aceste insule oferă ceva pentru toată lumea; indiferent dacă visați o vacanță relaxantă pe plajă sau planificați o aventură activă.

1. KAUAI (HAWAII, SUA)

Kauai, Hawaii 2021 | Ultimate Guide To Where To Go, Eat & Sleep in Kauai |  Time Out

Spre sfârșitul arhipelagului hawaian trăiește o insulă mică și ploioasă numită Kauai. Cunoscută sub numele de Insula Grădinii, Kauai găzduiește peisaje înverzite, plaje uluitoare și seninătate absolută. Pe malul nord-vestic al orașului Kauai veți descoperi faimoasa coastă Napali; o întindere de 16 km / 10 mi de stânci verzi înalte de 1000 de metri / 3.000 de metri, care par să se ridice la nesfârșit din adâncurile fundului oceanului. Alte locuri spectaculoase de pe insulă includ minunatul Canion Waimea; denumit frecvent „Marele Canion al Pacificului” .

2. SEYCHELLES

Seychelles | Culture, History, & People | Britannica

Seychelles este un arhipelag de o frumusețe legendară în Oceanul Indian, chiar la sud de Ecuator și la est de Kenya. Cele 115 insule de corali și granit, care sunt vârfurile unui platou subacvatic masiv, joacă în nenumărate fantezii insulare tropicale și reprezintă una dintre ultimele frontiere ale lumii. Odată ce avionul tău coboară în Aeroportul Internațional Seychelles, știi că ai ajuns într-un loc cu un peisaj uimitor; cu lanțuri de munte granitice, cu păduri de palmier, cu plaje de nisip.

3. SANTORINI (GRECIA)

Port of Santorini – Mediterranean cruise | Costa Cruises

Probabil cea mai frumoasă insulă a Greciei, Santorini este un amestec de stânci negre falnice, ape de cerneală și sate văruite. Santorini inspiră fiecare vizitator datorită peisajelor sale spectaculoase de case spălate alb și biserici cu cupole albastre cocoțate pe stânci vulcanice; toate așezate pe fundalul frumoaselor ape sclipitoare ale Egeei. 

4. BORA BORA (POLINEZIA FRANCEZĂ)

Le Bora Bora by Pearl Resorts, Bora Bora Island - 2021 Reviews, Pictures &  Deals

La o oră de zbor de pe insula Tahiti sau Moorea din Pacificul de Sud, insula Bora Bora; cu o lagună care seamănă cu paleta de albastru și verde a unui artist, este dragoste la prima vedere. Romanticii din întreaga lume au revendicat această insulă unde Muntele Otemanu; asemănător unui castel, străpunge cerul. Pârtiile și văile tropicale luxuriante înfloresc cu hibiscus, în timp ce motu acoperit de palmier înconjoară laguna iluminată ca un colier delicat. Plajele perfecte cu nisip alb lasă loc apelor de smarald în care peștii colorați animă grădinile de corali în timp ce salută razele gigantice manta.

5. SICILIA (ITALIA)

File:Isola di Levanzo, Sicilia, Italia.jpg - Wikipedia

Cunoscută sub numele de ascunzătoarea familiei Corleone, Sicilia este o insulă plină de verdeață, cea mai mare din Marea Mediterană și acoperită de măslini și lămâi, podgorii și citrice. Faimoasa coastă a insulei variază de la plaje de nisip și golfuri care se deschid spre golfuri liniștite și cristaline; până la stânci abrupte și faleze. Sicilia este, de asemenea, o destinație culturală de talie mondială; cu martori impresionați din timpuri străvechi întâlnite la fiecare pas. De la frumoasa linie de țărm, până la vârful vulcanului încă activ Etna; de la ruinele grecești bine conservate, la cumpărăturile de talie mondială din Taormina și, desigur, satele pitorești și bucătăria incredibilă; Sicilia rămâne una dintre pietre prețioase.

Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Doina - veșnicul cântec de dor al românilor
Next MAD ZINE o revistă despre sănătate și suferințe mentale, așteaptă istoria ta!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 4 =