Zilele Filmului Românesc la Chișinău, 22-25 septembrie 2022


Zilele Filmului Românesc la Chișinău revin în această toamnă la Cineplex Loteanu și Cinema Odeon. 𝐂𝐞𝐚 𝐝𝐞-𝐚 𝐕𝐈𝐈𝐈-𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐙𝐅𝐑 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟐 – 𝟐𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞.

Cele mai noi producţii româneşti, premiate la festivalurile de la Cannes, Veneţia şi San Sebastian, vor putea fi văzute la a opta ediţie a evenimentului cinematografic de tradiţie Zilele Filmului Românesc la Chişinău.

Când?
ZFR vor avea loc în perioada 22-25 septembrie.

Unde?
În premieră, ZFR Chişinău se vor desfăşura în două cinematografe – Cineplex Loteanu şi Cinema Odeon.

Intrarea liberă!

Proiecţiile vor fi însoţite de discuţii cu numeroşii cineaşti invitaţi – regizori, actori, producători, directori de imagine şi critici. ZFR îşi continuă misiunea de a conecta Chişinăul, prin cinematografia română, la circuitul marilor festivaluri.

Timp de patru zile, în secţiunea Filme noi, cea mai consistentă din program, publicul de la Chişinău va putea să vadă şapte pelicule din ultimul an. Este vorba de cele mai de succes producţii româneşti recente, selectate la cele mai importante festivaluri şi prezentate în premieră în Republica Moldova la ZFR. În acest an, majoritatea filmelor noi din selecţia ZFR Chişinău sunt realizate de o nouă generaţie de cineaşti, formată deopotrivă din regizori şi regizoare, care vin cu subiecte şi stiluri extrem de diferite şi de provocatoare.

Detalii despre program: aici.

Evenimentul este realizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova și casa de producţie RovaFilm din România și cu susținerea CNC Moldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Contrabasul păcălit de vulpe”. Concert cu cină și vin în cadrul Festivalului Moldo Crescendo ediția a VII-a
Next Ești student(ă) și vrei mai mult pe direcția dezvoltare personală? Vino la BEST Talks!
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 1 =