Celebru sau nu: Află cum poți lupta cu o boală mintală


Toți avem momente în care ne ascundem după o mască și nu simțim nevoia să ne exprimăm oamenilor dragi pentru a nu le impune problemele noastre. Dar o simplă comunicare și suportul ulterior din partea acestora poate schimba viața noastră.

În lumea “mondenă” adesea se întâlnesc celebrități cu anumite probleme psiho-emoționale. Unele dintre ele se baricadează în propria lume și suferă în tăcere, alții aleg să vorbească public despre problemele lor.  

Pe parcursul ultimilor ani, de la Taylor Swift și Billie Eilish la Dwayne Johnson și Ben Affleck, toate aceste celebrități au împărtășit publicului larg povestea din spatele luptei cu o boală mintală. 

De fapt, arătându-și poveștile, societatea înțelegere că oricine se poate confrunta cu unele condiții de sănătate comportamentală.  A avea faimă și bani nu garantează o bună stare mintală și fericire eternă. Toți suntem oameni și avem stări ce variază de la o zi la alta.  

O vorbă veche zice că ar trebui să ne dezbrăcăm de secrete pentru ca oamenii din jur să ne cunoască și înțeleagă. La fel e și în cazul celebrităților, obligate să se ascundă după zâmbete schițate și cortine fals create. Însă, odată ce au renunțat la inhibiții și secrete, mondenitățile, primesc în schimb un val de empatie din partea publicului. 

Dintr-o narațiune despre propria persoană, aceste dezvăluiri făcute de celebrități devin un exemplu și  pot ajuta ceilalți  oamenii să devină mult mai deschiși în fața propriilor experiențe cu boala și tratamentul ei.

Dezvăluind provocările lor de sănătate mintală, ei pot inspira alți oameni să îndure și să caute ajutor. În cele din urmă, aceste acțiuni pot oferi putere tuturor.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Autor: Sofia Cozonac

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află 10 motive pentru a lectura cărți în format electronic
Next Concursul ,,Unveiling Destinations”: promovează locurile frumoase din localitatea ta!
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =