Artiștii și creatorii din domeniul cultural se pot implica în programul i-Portunus Houses


domeniul cultural proiect internațional

Programul i-Portunus Houses, co-finanțat de Comisia Europeană și dedicat testării modelelor de mobilitate pentru artiști, creatori și profesioniști din domeniul cultural, oferă posibilitate organizațiilor de primire (de hosting) să formeze o echipă cu artiști și/sau profesioniști din domeniul cultural pentru colaborări. 

i-Portunus Houses este deschis gazdelor (organizații sau artiști individuali/profesioniști culturali consacrați) pentru a face echipă cu 2-5 artiști și/sau profesioniști culturali, care locuiesc legal în diferite țări din Europa Creativă (inclusiv Moldova, Armenia, Georgia  și Ucraina). Intenția este de a lucra împreună la unul sau mai multe proiecte de colaborare.

Proiectul este deschis tuturor sectoarelor culturale (cu excepția sectoarelor audiovizuale), abordărilor și modalităților de lucru. Având în vedere provocările legate de COVID-19, mobilitatea mixtă este, de asemenea, o posibilitate.

Pentru a găsi membri de echipă sau pentru a face echipă cu o gazdă, vă puteți înregistra la una dintre sesiunile de corelare online în timpul evenimentelor tip Market Square.

Bugetul total alocat sprijinului pentru mobilitate este de 500 000 EUR, din care maximum 30% vor fi acordate participării virtuale (ca parte a unei propuneri de mobilitate mixtă). Pentru mobilități fizice, membrii echipei primesc minimum 1.500 EUR pentru a finaliza o schemă de mobilitate de minim 7 zile.

Termenul limită pentru apelul deschis este 30 iunie. 

Un al doilea apel urmează să fie lansat pe 23 August, cu termenul limită – 3 octombrie. Detalii suplimentare, vezi aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de postere pentru elevii pasionați de mediul înconjurător
Next Liderism Femenin în Business. Cunoaște 3 tinere antreprenoare din Ungheni
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 8 =