Workshop // Erori în cadru. Istorii cinematografice transmise prin imagine


Ce face un director de imagine? Cum dă viață unui film prin compoziție, iluminare, alegerea echipamentului sau setarea camerei? Ce pași urmează în cele trei faze de realizare a filmului: preproducția, producția și postproducția? Și ce greșeli nu ar trebui niciodată să comită?

Pe 17 aprilie, ora 18:30, la cea de-a șasea întâlnire Behind The Scenes, vă invităm să vedem lumea filmului prin ochii unui director de imagine și să discutăm erori în cadru: istorii cinematografice transmise prin imagine.

Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă pe acest link: https://forms.gle/LJAMFC9iLEUptoZWA

Un director de imagine transformă viziunea regizorului în realitate pe platourile de filmare. El trebuie să se asigure că totul funcționează bine tehnic, că echipa din spatele camerelor știe ce trebuie să facă și că fiecare cadru spune o poveste și atrage atenția publicului. O muncă atât de responsabilă necesită o pregătire tehnică foarte bună, un ochi artistic și un simț acut al organizării.

Speakerul nostru, Nicu Lungu, ne va povesti nu doar despre detaliile tehnice și experiențele trăite în calitate de director de imagine, dar și despre dificultățile și provocările întâlnite.Despre ce vom vorbi mai exact?

– Experiențele din etapele de preproducție, producție și postproducție a unui director de imagine
– Despre lucrul în echipă. Cum conlucrează un director de imagine cu echipa de regie și cum coordonează cu departamentele de asistență cameră, echipa de luminiști, scenografia, echipa de costume și makeup, oamenii de la montare, color correction și VFX?
– Și care sunt cele mai mari greșeli pe care le poate face un director de imagine și cum pot fi acestea depășite?Nicu Lungu este director de imagine.

A absolvit studiile de licență în Imagine film și TV și un masterat în film documentar la AMTAP, iar acum este lector universitar și predă cursul de Imagine Film. A lucrat la scurtmetraje ca „Import/Export”, „10 minute”, „Ultima roadă”, „Taci oleacă”, „I missed you”.

Așteptăm la eveniment profesioniști sau studenți în domeniul filmului, audiovizual și multimedia. Prinde un loc aici: https://forms.gle/LJAMFC9iLEUptoZWAParticiparea este gratuită. Limba de comunicare: românăNe vedem pe 17 aprilie, ora 18:30!

Acest eveniment este organizat de Mediacor – Centru de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media din cadrul USM – Universitatea de Stat din Moldova. în parteneriat cu Asociația Companiilor de Creație COR, cu suportul USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Meet US - Luca Bujor, Living and Studying in Connecticut, USA
Next English Conversation Club | Nowruz Traditions and Celebration in the U.S.
Asociatia Companiilor de Creatie din Moldova
About the author

Asociatia Companiilor de Creatie din Moldova

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + nineteen =