TOP 7 din cele mai importante concluzii ale studiului Generații și Gen


Concluzii ale studiului Generații și Gen// În cadrul studiului au fost colectate informații despre viața de familie, egalitatea de gen, relațiile dintre parteneri, numărul dorit de copii, planificarea familială, dialogul intergenerațional, echilibrul dintre muncă și familie, intenția de a emigra, bunăstarea economică și cea socială, aprecierea sănătății și alte laturi ale vieții oamenilor.

Potențialul analitic al studiului nu se limitează doar la probleme demografice, fiind puse în lumină multe aspecte legate de funcționarea pieței muncii, de sistemul de pensii, consumul de servicii sociale, nivelul de bunăstare al gospodăriilor casnice în Republica Moldova etc.

#ȘtiațiCă 5 din 10 angajați se întorc acasă prea obosiți pentru a îndeplini sarcinile casnice. Sau că 17,9% din moldoveni au trăit sentimentul singurătății în ultimul an? Studiul Generații și Gen, unul din cele mai complexe studii demografice realizate în țara noastră, a analizat schimbările prin care trece populația din Republica Moldova. Vedeți în infografic top 7 concluzii.

Mai multe date furnizate de studiu, găsiți aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află cum poți deveni inteligent financiar
Next Sesiune de informare privind „Apelul pentru granturi de mobilitate pentru sprijinirea artiștilor și profesioniștilor culturali”
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + eighteen =