5 sfaturi care-ți vor aduce un 10 garantat la examene


Examenele finale și lucrările de sfârșit de semestru sunt printre cele mai provocatoare aspecte ale experienței de la școală sau de la facultate. Sunt atât de multe de învățat, de organizat și de reținut în timp ce te îndrepți spre final. Urmarea unor sfaturi eficiente de studiu poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea mediei notelor. Nu orice tehnică funcționează pentru fiecare student, așa că experimentează câteva dintre aceste recomandări importante de studiu pentru a afla care dintre ele e potrivită pentru tine.

1. Planifică-ți timpul și organizează-ți locul pentru studiu

Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a-ți întinde manualele și notițele. Ai suficientă lumină? Este scaunul tău confortabil? Sunt jocurile tale pe calculator dispărute? Încearcă să scapi de toate distragerile și fii sigur că te simți cât mai confortabil și capabil să te concentrezi. Pentru unii oameni, acest lucru poate însemna liniște aproape completă, pentru alții, muzica de fundal ajută. Unii dintre noi au nevoie de totul complet ordonat și organizat pentru a se concentra, în timp ce alții se dezvoltă într-un mediu mai aglomerat. Gândește-te la ceea ce funcționează pentru tine și fă-ți timp pentru a le face corect.

2. Exersează cu ajutorul examenelor vechi

Una dintre cele mai eficiente modalități de a te pregăti pentru examene este să exersezi pe modele anterioare. Acest lucru te ajută să te obișnuiești cu formatul întrebărilor și să înțelegi de cât timp ai nevoie pentru rezolvarea fiecărui exercițiu, astfel încât să-l folosești rațional și la examene. În plus, unele cerințe sunt relativ similare, chiar dacă anii sesiunilor sunt diferiți.

3. Antrenează-te cu alți prieteni

Întâlnește-te cu prietenii tăi pentru o sesiune de studiu. Este posibil să ai întrebări la care ei au răspunsuri și invers. Atâta timp cât rămâi concentrat pe subiect pentru o perioadă de timp convenită, aceasta poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a te provoca. Nu uita că dacă vei repeta o informație de mai multe ori, îți va rămâne, cu siguranță, întipărită în cap.

4. Ai grijă de tine

Îndoparea exagerată cu fast-food înainte de examene nu este cea mai inteligentă strategie de studiu. În schimb, păstrarea unei diete echilibrate cu „alimente pentru creier”, precum fructele și legumele proaspete, dar și proteine ​​și grăsimi sănătoase, îți poate alimenta mintea. Același lucru este valabil și pentru somn: odihnește-te bine cu o noapte înainte de examen.

5. Învață prin explicare

Explicarea conceptelor unui coleg de clasă este un mod excelent de a te asigura că înțelegi materialul și de a-l ajuta să învețe. Când găsești noi modalități de a explica un concept, stăpânești informațiile procesând-o pentru alții. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să ceri și tu un sfat.

Așadar, acum ești echipat cu cele mai eficiente sfaturi pentru a avea note mari la examene. Nu uita să rămâi concentrat și calm. Nu lăsa panica să-ți ,,fure” nota și găsește o metodă de studiu care funcționează cel mai bine pentru tine.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la ediția a II-a cursului de profesionalizare „Anticorupție și Buna Guvernare”
Next Cât de periculoși pot fi acizii în rutina de îngrijire a tenului?
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + eleven =