Cunoaşte-o pe Teodora Hîncu, tânăra care demonstrează că femeile pot fi la fel de puternice ca și bărbaţii

sport, haltere, powerlifting, teodora hincu md, Football People Action Week

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, precum genoflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și de greutate și este câștigată de sportivul care acumulează cel mai mare total. În calcularea totalului este luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare, similar cu sportul haltere.

Hîncu Teodora este una dintre puținele fete care au îndrăgit acest tip de sport şi îl practică deja de 4 ani. Ea face atât powerlifting cât şi haltere. Teodora ne-a acordat câteva minute din timpul antrenamentelor sale pentru a putea raspunde la o serie de intrebări.

Teodora, cum crezi, care ar fi motivul că până acum câţiva ani acest sport era predominat de
bărbaţi şi doar acum începe a fi cunoscut şi printre femei?

Acum fetele au început să practice sporturi „bărbătești” mai des, deoarece bărbații nu prea le apară. Astfel, acestea sunt nevoite să găsească singure un mod de aparare. Un alt motiv este indiferenţa bărbaților față de corpul propriu, pentru că din experienţa proprie se întâmplă să aud tot mai des că bărbaților nu le este deja atât de important relieful corpului lor.

Ce te determină să continui să practici acest sport?

Cel mai bun motiv pentru a continua este caracterul care, cu fiecare exerciţiu, devine mai puternic, ceea ce îmi promite o viață cu mai puţine obstacole.

Vorbind de obstacole, au fost cu care te-ai ciocnit în acești patru ani?

Sigur că au existat obstacole. Unul dintre cele mai mari a fost concurența. Alt obstacol a fost starea mea de sănătate, căci înainte de competiții importante mă antrenez chiar şi bolnavă fiind.

Ce mesaj ai putea oferi tinerelor care ar dori să înceapă practicarea acestui sport?

Consider că halterele reprezintă o bună metodă pentru o domnişoară de a se menține în formă, deoarece ele dezvoltă toate grupele de muşchi. Indiferent de stereotipuri precum „nu o să poţi avea copii”,  sportul dat, dimpotrivă, asigură buna dezvoltare a mușchilor care ajută la naştere.

Teodora Hîncu încurajează toată lumea să îşi urmeze visul indiferent de obstacole.

Autor: Sergiu Cristian Baba

Acesta este primul articol dedicat Campaniei Football People Action Weeks, organizată de rețeaua „Fare” în parteneriat cu organizația locală Centrul de Informare și Resurse „PRO BONO”, desfășurate în întreaga lume în perioada 11 – 25 octombrie, și menită să distrugă toate barierele discriminării şi să unească oamenii prin intermediul sportului.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Crezi că școala ta nu este suficient de incluzivă? Vino la eveniment și află cum să combați acest lucru
Next Studenții Facultății de Drept USM sărbătoresc „Law Bobo Party”, eveniment marca ASD
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 10 =