Testează noi trasee turistice în regiunea Nisporeni!


La 11 mai 2022, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), susținută de partenerii săi, a elaborat și lansat o rețea de trasee turistice pentru drumeții cu lungimea de 48 km.

Acestea conectează mai multe atracții turistice, istorice și culturale în regiunea Nisporeni, revigorând tradițiile locale. Fiecare dintre cele 4 segmente au fost marcate cu indicatoare, iar în satele unde trece traseul au fost instalate panouri cu hărți.

Odată cu marcarea traseelor conform standardelor europene, turiștii vor depăși provocările de navigare. Aspect util unui călător independent atunci când încearcă să optimizeze traseul și să localizeze puncte de interes de-a lungul drumului pentru a petrece timpul liber în natură.

„Traseul extins cu obiective de vizitat în regiune este o invitație pentru turiști de a-și diversifica timpul liber în natură.  Rutele marcate și extinderea informațiilor despre punctele de atracție, oferă călătorilor o idee despre cum să conecteze obiectivele culturale și istorice într-un mod mai eficient. Scopul este să se poată profita la maximum de experiența lor de călătorie și să descopere această regiune pitorească”. Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM.

Atracția reper este cel mai înalt punct din Moldova – Dealul Bălănești, situat la 429,5 metri deasupra mării. Traseele de drumeții conectează satele: Vărzărești, Ciorești, Seliște, Ciutești, Milești, Bălănești. Acestea completează ofertele turistice cu atracții naturale, culturale și istorice pe care le are Moldova. Traseele turistice au un rol important în motivarea dezvoltării antreprenorilor locali care sunt în proximitatea lor.   

Traseele din Nisporeni conecteaza rezervația peisagistică Cazimir–Milești cu priveliștile încântătoare de pe Dealul Mîrzoaia și vârful Dealului Răcătău, și ghidează turiștii spre 10 atracții de neratat ale regiunii:

Acest eveniment marchează un bun exemplu de parteneriat public-privat care permite dezvoltarea turismului în Moldova. Ideea proiectării unui traseu de drumeție a venit de la un membru al Asociației, Tatrabis – operator de turism receptor din Moldova care, cu suportul ANTRIM a  atras finanțare și a dezvoltat primul traseul de drumeții Nisporeni – Vărzăreștii Vechi, cu o lungime de 12 km, în noiembrie 2020. Ulterior, traseul a fost continuat datorită eforturilor comune ale partenerilor precum Slovak AidAgenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID)EFESConsiliul Raional Nisporeni, ANTRIM  și Primăria Nisporeni.

Proiectul elaborat și implementat de către ANTRIM, care își propune să promoveze întreaga rețea de trasee marcate din regiunea Centru a țării. Sunt inclusiv cele 4 trasee turistice ce pornesc din Sipoteni, orașul Călărași, este finanțat de Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), un proiect USAID EDGE Buy-in, având ca scop final creșterea numărului de turiști în regiune, stimularea antreprenoriatului în lanțul valoric turistic, astfel, sprijinind dezvoltarea economica a zonei.

Sursa: www.antrim.md.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la „Festivalul Filmelor de 1 minut”
Next Poziții vacante// Ministerul Culturii, Direcția Turism
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − two =