SuperCoders vine în localitatea ta!


Cel mai grandios proiect de coding din Moldova, #SuperCoders, vine în localitatea ta. Cea de-a VII-a ediție a programului este realizată cu suportul financiar al Orange Moldova.

Centrul de Informații Universitare anunță lansarea unei noi ediții a proiectului național de inițiere în programare – #SuperCoders. Acesta este dezvoltat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 si 13 ani, care cresc cu acces zilnic la tehnologie si deprind intuitiv cum sa o folosească.

La #SuperCoders, elevii petrec timpul in fața ecranului in mod util si responsabil, iar programarea se transforma intr-o adevarata aventura digitala. In cadrul proiectului, copiii învață conceptele de bază ale programării în Scratch, tehnica drag&drop si dezvoltă jocuri si animații. Astfel, cei mici studiază noțiuni elementare de programare informatică, descoperind o perspectiva distractivă, simplă si educativă asupra valorii mediului digital.

In ediția din acest an, la #SuperCoders sunt asteptati 1400 de elevi si 70 de profesori din 70 de gimnazii si licee din țară. Data-limită de înscriere este 9 Octombrie 2023.

Detalii și înscrieri aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Programul susținătorilor dreptului omului. Înscrie-te acum!
Next Cinci experți americani vor veni în Moldova pentru a preda lecții la universitățile din țară
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 1 =