Subiect de dezbatere: Literatura clasică VS Literatura contemporană


literatura

Având destul timp liber pentru dezvoltare personală și, în special, lectură în cadrul carantinei, apare totuși o întrebare: Ce merită citit? Poate fi literatura clasică accesibilă tinerilor sau, din contra, merită cea contemporană timpul acordat?

Un răspuns categoric în această privință nu poate fi expus din mai multe motive. Preferințele personale sunt un prim criteriu în alegerea lecturilor și joacă, cu adevărat, un rol important în luarea deciziei. Totodată, gusturile unei persoane în materie de tipul de literatură se pot schimba sau combina, astfel încât, să apară predispunerea pentru lecturi mixte.

Cu toate acestea, un fapt demonstrat este că literatura clasică înglobează în sine o multitudine de valori și nivele ample de percepție a celor expuse, care pot fi descoperite doar la o lectură repetată. Odată cu trecerea anilor, scrierile clasice nu se devalorizează, ceea ce, iarăși, demonstrează că o astfel de alegere nu te-ar face să regreți. Însă nu este exclus fenomenul unei lecturi dificile și a întâlnirii de obstacole privind înțelegerea ideilor.

Deși aceste probleme pot fi întâlnite și în literatura contemporană, ele sunt totuși mult mai rare. Îndreptată într-o măsură mai mare spre consum, este mai accesibilă tinerilor, atât prin subiectele abordate, cât și prin formularea lor. Conceptele și realitățile descrise sunt mult mai pe înțelesul cititorilor decât în cazul literaturii clasice, favorizând astfel o răspândire mai largă. Cu toate acestea, longevitatea acestor creații este necunoscută încă, multe având doar un succes temporar.

Interpretarea literaturii per general este mult prea subiectivă, prin simplul fapt că datorită multitudinii de creații, nu pot fi generalizate anumite caracteristici.

Youth.md te îndeamnă să descoperi singur literatura care te pasionează mai mult și să îți expui și tu părerea cu referire la acest subiect pe pagina noastră de Facebook!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Alungă plictiseala carantinei încercând 3 jocuri populare de societate!
Next Informaţie necesară pentru tineri. De ce trebuie să dormim?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =