Cu tricolorul în suflet și gand! Vedeți ce au implementat tinerii in comunitatea lor


Grupul de inițiativă Voci la Unison a fost creat în cadrul programului „Youth Activation Program 2.0” în parteneriat cu primăria Ștefan Vodă, Capitala tineretului 2022 Ștefan-Vodă, Asociația Internațională a Tinerilor etc.

Grupul de inițiativă Voci la Unison au avut misiunea de a implementa proiecte aducând doar avantaje în comunitatea lor. Au decis ca proiectul sa fie implementat în raionul Drochia, satul Nicoreni. Scopul proiectului a fost de a promova valorile naționale și tezaurul cultural, pentru că odată cu trecerea timpului tinerii uită de adevărată valoare a țării.

Prima activitate, 3 culori și-o singură iubire, a constat în vopsirea în culorile drapelului, a circa 40 de piloni de pe marginea traseului central al localității. Voluntarii și doritorii au contribuit cu susținere fizica cât și emoționala. Localnicii din sat au avut reacții diferite: cei care i-au susținut și cei care au văzut ca o idee inutilă.

La a doua activitate, Patriotismul-NOI, Patriotism în acțiune, aproximativ 20 de tineri au avut parte de sesiuni de informare despre tezaurul național, bucătăria tradițională etc. În aer liber ei au beneficiat și de jocuri interactive, gustări și energie pozitivă. Au elaborat proiecte în baza temei și au comunicat ce cunosc despre țara noastră.

A treia activitate, Un pas în istorie, s-a încheiat printr-o excursie la muzeul din localitate, tinerii s-au documentat, informat, au cercetat valorile naționale din arhiva muzeului.

Proiectul a fost elaborat cu succes datorita cooperării, finanțării, susținerii AO Viitorul satului Nicoreni APL-ului, MECRM, AITinerilor, dar și a membrilor grupului de inițiativă.  

Nu uitați, Moldova are viitor și viitorul începe de la noi, totul e în mâinile noii generații!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Cazacu Georgeta

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Startup School: program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat liceenilor
Next Află cum s-a organizat evenimentul „ManiFESTul Tinerilor” pentru Sănătate de la voluntarii Youth.md
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =