Subiect de dezbatere: Rețelele de socializare sunt utile pentru societate?


reţelele de socializare

Aproximativ șapte din zece americani (72%) utilizează reţelele de socializare, precum Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn și Pinterest. Utilizatorii pot dezvolta profiluri biografice, pot comunica cu prietenii și străinii, pot face cercetări și pot împărtăși gânduri, fotografii, muzică, link-uri și multe altele.

Susținătorii site-urilor de rețele sociale spun că comunitățile online promovează o interacțiune sporită cu prietenii și familia; oferă profesorilor, bibliotecarilor și studenților un acces valoros la suport și materiale educaționale; facilitarea schimbărilor sociale și politice.

Oponenții rețelelor sociale spun că site-urile împiedică comunicarea față în față; pierde timpul pentru activitatea ușuratică; modifică creierul și comportamentul copiilor; expune utilizatorii la prădători, precum pedofilii și tâlharii; răspândește informații false și potențial periculoase.

Urmăreşte câteva argumente pro și contra referitor la reţelele de socializare:

Pro:

1. Social media răspândește informații mai repede decât orice alt media. 78,5% dintre reporterii tradiționali din sondaj au folosit media socială pentru a verifica existența unor știri de ultimă oră.  59% dintre utilizatorii Twitter și 31% dintre utilizatorii Facebook sondați au urmat noutățile de pe aceste site-uri.  Site-urile de socializare sunt unele dintre cele mai importante surse de știri pentru 46% dintre americani, comparativ cu 66% pentru televiziune, 26% pentru ziarele tipărite și 23% pentru radio.

2. Social media oferă cercetări academice pentru o audiență mai largă, permițând multor persoane acces la resurse educaționale care anterior nu erau disponibile. Informațiile limitate ale universității pot fi acum partajate publicului care nu are acces la reviste restrânse sau la baze de date costisitoare. Cercetătorii dintr-o mare varietate de domenii împărtășesc fotografii, furnizează actualizări de stare, colaborează cu colegii îndepărtați și găsesc o varietate mai largă de subiecte prin intermediul social media, făcând procesul de cercetare și rezultatele mai transparente și accesibile pentru un public mai mare.

Contra:

1. Persoanele care folosesc social media sunt predispuse la izolare socială. Social media poate agrava sentimentele de deconectare (în special pentru tinerii cu dizabilități) și poate pune copiii la un risc mai mare pentru depresie, stima de sine scăzută și tulburări alimentare.  „Consumul pasiv” al rețelelor de socializare (scanarea postărilor fără comentarii) este legat de singurătate.

2. Utilizatorii de social media sunt vulnerabili la atacuri de securitate precum hacking-ul, furtul de identitate și virușii. Site-urile de socializare nu scanează mesaje pentru viruși sau înșelăciune electronică, ceea ce duce la probleme la scară largă precum virusul Steckt.68% dintre utilizatorii de social media își împărtășesc public data de naștere, 63% își împărtășesc numele de liceu, 18% împărtășesc numărul de telefon, 12% împărtășesc numele unui animal de companie; fiecare dintre aceste informații este frecvent utilizat pentru verificarea securității contului și poate fi utilizat pentru furtul de identitate.

Rețelele sociale au părţi bune și rele. Ajută la construirea relațiilor, în comunicarea cu alte persoane cu un cost scăzut și au un rol important în divertimentul de zi cu zi. Nu ajută, în orice caz, la creșterea încrederii în sine, ci oferă un intrument după care să ne ascundem, care însă nu ajută cu rezolvarea problemelor personale.

Rețelele sociale din ziua de astăzi reprezintă o distragere a atenției de la lucrurile importante din viața reală și rezultă doar în irosirea vieții reale.

Dar tu, cititorule, ce părere ai? Lasă un mesaj pe pagina noastră de facebook şi exprimă-ţi opinia!

Citeşte despre mai multe articole creative, sfaturi, subiecte de dezbatere în categoria BIBLIOTECA.

Reporter: Proţap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Multă distracție! Vino la Karaoke Night organizat de Leo Teenergy!
Next Participă la Conferința UNESCO din Rusia în domeniul energie durabilă și regenerabilă
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 3 =