Alungă plictiseala carantinei încercând 3 jocuri populare de societate!


Cu toții suntem prinși între patru pereți în această perioadă pe motivul carantinei generale. De aceea, noi îţi sugerăm 3 jocuri de societate pentru toată familia!

Plictiseala este prima care ne doboară, iar trecerea timpului pare o eternitate. Minutele devin ore și zilele se transformă în ani. Care este, totuși, cel mai bun tratament împotriva plictiselii?

Dacă ești împreună cu familia ta, îți recomand, în primul rând, să încerci jocurile de societate! Această activitate de grup alungă plictiseala și aduce culoarea și energia în orice zi.

Fiind diverse după tematică, mod de joc și componență, îți garantez că vei găsi ușor jocuri de societate pe gustul tău. Însă, dacă nu ai idei și ești nou în acest domeniu, poți încerca unul dintre cele 3 jocuri prezentate în continuare!   

Monopoly

Jocul „Monopoly” este cel mai bine vândut joc din categoria sa, fiind comercializat  în 103 țări și în 37 de limbi. „Monopoly” a apărut în anul 1934, în timpul Marii Crize din SUA, când Charles B. Darrow și-a arătat creația firmei producătoare de jucării Parker Brothers.

Deși considerat la început un joc cu multe erori, „Monopoly” a ajuns în scurt timp un hit pe plan mondial datorită dedicației creatorului acestuia

Cum joci: 

Scopul principal al jocului este de a deveni cel mai bogat. În acest joc, participanții închiriază și vând proprietăți imobiliare, tranzacționând și acumulând resurse financiare prin intermediul băncii.

Fiecare jucător alege o figurină care să îl reprezinte în timpul „călătoriei” în jurul tablei. Aceștia vor avea nevoie pe parcursul jocului de abilitatea de a-și distribui și investi corect banii primiți. „Monopoly” are reguli ușor de înțeles și poate fi cu toată familia. 

Coloniștii din Catan

Nemuritorul joc „Coloniștii din Catan”, a apărut în Germania în 1995 și a fost vândut de atunci în peste 22 milioane de exemplare în întreaga lume. După mai bine de 20 de ani de la lansare, Catan a obținut cam toate premiile importante ale domeniului și are fani activi și pasionați pe toate continentele.

Cum joci: 

În acest joc, participanții construiesc și dezvoltă orașe pe o insulă, tranzacționând și acumulând resurse. Este un joc de negociere, are reguli ușor de înțeles și poate fi jucat atât în gașcă cu prietenii, cât și în familie, între părinți și copii. De asemenea, acest joc are numeroase extensii care îl pot face mai complex pentru adevărații pasionați.

UNO

Cărțile „UNO” este printre cele mai populare jocuri la nivel mondial, destinat pentru distracția întregii familii. Se poate juca la orice vârstă și nu își pierde farmecul niciodată. Scopul lui este de a scăpa de toate cărțile sau de a rămâne cu cât mai puține în mână când se termină o tură.

Cum joci: 
  • Fiecare jucător primește 7 cărți, iar cele rămase se așează într-un teanc cu fața în jos, pentru tragere. Prima carte din teanc este întoarsă pentru ca jocul să poată începe.
  • Primul jucător care dă jos trebuie să dea o carte care să se potrivească fie cu numărul, fie cu culoarea cărții de jos. Sau jucătorul poate pune jos o carte neagră cu care să schimbe culoarea.
  • Dacă următorul jucător nu are ce să dea, nimic care să se potrivească cu ce e jos, trebuie să tragă o carte din grămada de jos. Poate să pună acea carte jos, dacă se potrivește, fără să își aștepte rândul.
  • Când rămâi cu o singură carte în mână, trebuie să spui „UNO” imediat. Dacă uiți, trebuie să tragi două cărți de jos, drept pedeapsă. Asta dacă ești prins de ceilalți jucători.
  • Când un jucător rămâne fără cărți, jocul se termină. Punctele se adună și jocul poate începe din nou.

Nu te lăsa doborât de plictiseală. Vei găsi mereu activități captivante care să-ți ocupe tonele de timp liber de care dispui!

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Experți din România și Moldova te ajută să găsești soluții pentru afacerea ta
Next Subiect de dezbatere: Literatura clasică VS Literatura contemporană
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 10 =