ODIMM a lansat un nou Program de suport pentru digitalizarea ÎMM-urilor


digitalizarea ÎMM proiect odimm

În perioada 10-30 iunie 2020, companiile din  Republica Moldova pot depune dosarele în cadrul Instrumentului de susținere pentru digitalizarea ÎMM. Proiectul este organizat de ODIMM.

Antreprenorii care doresc să-și digitalizeze afacerile pot beneficia de suport  sub formă de „voucher” și/sau  sprijin financiar sub formă de grant. Selectarea beneficiarilor se va face în baza unui concurs, în limita bugetului disponibil.

Acordarea suportului în formă de business voucher:

Acesta se va acorda pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line și a conținutului privind produsele și serviciile acesteia; elaborarea/ajustarea paginii web și aderarea la platforme de tip marketplace, ce oferă posibilități de plăți online și aspecte logistice integrate. Suma maximă a voucherului constituie 20.000 lei (va fi acordat beneficiarului Instrumentului în proporție de 100%).

Înregistrarea se face în regim online completând acest formular.

Acordarea sprijinului financiar sub formă de grant:

Acest suport va avea drept scop inovarea și introducerea noilor tehnologii în contextul digitalizării companiei și în scopul eliminării/ minimizării riscurilor impuse de piață. Suma maximă a grantului constituie 200.000 lei, iar contribuția beneficiarului va constitui minim 10% din costul proiectului.

Astfel, grantul va putea fi utilizat pentru consultanță în parcurgerea pașilor specifici necesari pentru implementarea soluțiilor, procurarea de echipament tehnologic, sisteme, mașini, utilaj și instrumente de lucru noi, necesare pentru digitalizarea, inovarea și modernizarea procesului operațional, precum și pentru soluții software personalizate dezvoltate special pentru întreprindere etc.

De menționat că la evaluarea aplicațiilor se va ține cont de mai multe criterii, precum:

  • Viabilitatea ideii de afacere;
  • Genul de activitate cu care aplică la Instrumentul de suport, conform domeniilor de activitate eligibile și prioritare prevăzute;
  • Cost-eficiența și eficacitatea investiției planificate;
  • Localizarea planificată pentru activitatea întreprinderii;
  • Argumentarea necesității accesării suportului  solicitat;
  • Impactul asupra dezvoltării afacerii, produselor;
  • Îmbunătățirii proceselor sau serviciilor care corespund necesităților practice și cerințelor pieței;
  • Crearea și/sau menținerea locurilor de muncă, în special în zonele rurale;

Înregistrarea se face în regim online completând formularul.

Aplicanții la Instrumentul de susținere pentru digitalizarea ÎMM vor beneficia  de instruire și formare antreprenorială privind orientarea spre e-comerț, digitalizare a sistemelor de gestionare a resurselor, adoptarea unor tehnologii digitale și de marketing digital, etc. Mai multe detalii găsești aici.

Pentru informații suplimentare despre Program accesați linkul https://odimm.md/ro/digitalizarea. Puteți la fel să-i contactați la tel 022 22 50 79 și la adresa de email: digitalizare@odimm.md.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous IREX Europe: Apel de granturi mici pentru proiecte la nivel local
Next Camera de Comerț și Industrie a RM angajează experți pentru elaborarea unui set de metode
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =