Proiecție de film: „16 District, 16 Etaje, 16 Oameni” în Chișinău


Când și unde?

Pe 26 aprilie 2024, ora 19:00, în Chișinău, va avea loc o proiecție specială a documentarului „16 District, 16 Etaje, 16 Oameni”, realizat de Tatevik Vardanyan. Evenimentul va avea loc la Apartamentul Deschis, situat pe strada București 68/1.

Despre ce este filmul?

Filmul, cu o durată de 20 de minute, explorează viața dintr-un cartier din Erevan, capitala Armeniei. În acest cartier, urmele Uniunii Sovietice sunt încă vizibile în structurile monolitice nedeterminate, care sunt construite în forma literelor „CCCP”. Documentarul aduce în prim-plan poveștile și perspectivele locuitorilor acestui cartier, ilustrând modul în care trecutul sovietic continuă să influențeze viața cotidiană.

Cine este Tatevik Vardanyan?

Tatevik Vardanyan, regizoarea filmului, este o fotografă și regizoare de film de origine armeană, cu o bogată experiență în domeniul artei vizuale. Filmul este o incursiune în lumea sa, capturând esența vieții dintr-un cartier care poartă amprenta trecutului sovietic.

Ce te așteaptă?

Proiecția filmului este precedată de o plimbare cu bicicleta, organizată de Masa Critică Chișinău, începând cu ora 18:00. Această inițiativă promovează utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport alternativ în oraș și oferă participanților oportunitatea de a se bucura de o experiență culturală și comunitară unică.

Pentru cine este evenimentul?

Evenimentul este deschis publicului larg și oferă oportunitatea de a descoperi perspective fascinante despre viața într-un cartier cu o istorie complexă și profundă. Participarea este gratuită, iar toți cei interesați sunt invitați să se alăture acestei serii de activități culturale și recreative.

Pentru mai multe informații despre eveniment și pentru rezervarea locurilor, vă rugăm să contactați organizatorii la adresa de e-mail sau telefon specificată pe site-ul evenimentului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești absolvent de liceu în acest an? Vino să descoperi profesiile din industriile creative la Ziua Ușilor Deschise
Next Easter Bunny Workshop
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 16 =