Înregistrează-te la CoderDojo și creează propriul site web sau aplicație

coderdojo, coderdojo chisinau, aplicatii, jocuri, cursuri

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară.

Mișcarea CoderDojo creeză spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului. Cele peste 600 de dojo-uri active în peste 50 de țări sunt comunități care promovează programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

CoderDojo Chișinău este parte a comunităţii internaţionale CoderDojo. Scopul este de a crea o comunitate în care copii şi adolescenţi cu vârste între 7 şi 17 ani să poată învaţă să scrie cod, să construiască site-uri web, să creeze aplicaţii sau jocuri sau să intre în contact cu tehnologia într-un cadru informal, prietenos şi creativ.

CoderDojo Chișinău se bazează 100% pe voluntariat, este o mişcare non-profit, toate atelierele fiind gratuite.

Activitatea  se diferenţiază de cea din cadrul şcolii prin faptul că iniţiativa în alegerea domeniului de învăţare vine din partea copiilor şi adolescenţilor, noi oferind îndrumare în direcţia aleasă.

Copiii se pot înregistra aici, mentorii – aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la evenimentul de decernare a celor mai buni specialişti în amenajarea şi merchandaising-ul vitrinelor de magazine
Next JOB//Compania Remark Imobil este în cautarea HR Manager
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =