Cursuri de limba română pentru tineri refugiați din Ucraina


CNTM invită tinerii din Ucraina care vor să studieze limba română la cursuri gratuite. Consiliul Național al Tineretului din Moldova anunță deschiderea înscrierilor la cursurile de limba română începători destinate refugiaților din Ucraina, care se vor desfășura în zonele țintă Bălți, Găgăuzia, Ștefan-Vodă, Căușeni și Cahul.

CNTM își propune să ofere sprijin suplimentar refugiaților și să faciliteze incluziunea lor în societate. Scopul urmărit este ca oamenii din Ucraina să aibă acces la cât mai multe servicii și resurse, dar uneori le este greu să vorbească. Astfel, li se oferă oportunitatea de a învăța limba română.

Dacă ești refugiat și vrei să înveți limba română, să interacționezi cu alte persoane și să participi la educația formală privind drepturile omului și nediscriminare, ești invitat să aplici. Sunt încurajați și tinerii din Moldova să se înscrie la aceste cursuri. Participarea vorbitorilor va facilita procesul de învățare a limbii române și îi va ajuta pe ucraineni să se integreze și mai repede în societate dar, în același timp, va ajuta la o mai bună integrare a refugiaților.

Pentru a vă înscrie la cursuri, completați formularul.

Programul este implementat în cadrul proiectului „Sprijinirea și abilitarea tinerilor refugiați din Ucraina” cu sprijinul financiar al Consiliului Norvegian pentru Refugiați.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Invitație pentru bicicliștii capitalei: Educație rutieră + cină #velomentor
Next Tohateen Hub și Youth.md. te invită la Game night
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =