Evenimente culturale: #BEFREE spectacole despre stereotipuri și discriminare


evenimente culturale spectacole gratuite

Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale te invită să savurezi 3 spectacole care îți vor provoca reflexii despre identitate și discriminare, stereotipuri. Vezi agenda și înregistrează-te la aceste spectacole gratuite!

Societatea contemporană este construită în baza proiecțiilor stereotipurilor din trecut, iar discriminarea, în orice formă de manifestare a ei, a devenit elementul ce unește sau dezbină grupurile sociale create în funcție de identitate, religie, clasă socială sau bunăstare, sex, vârstă sau naționalitate.

Astăzi simplul fapt de a fi DIFERIT sau a-ți exprima LIBER convingerile duce la discriminare și tratament nepotrivit din partea “majorității general acceptate” și prin urmare fiind marginalizat ca fiind “veriga slabă”.#BEFREE contestă starea actuală din societate și luptă împotriva tiparelor actuale prin intermediul ARTEI.

Ne propunem să aducem în fața publicului 3 spectacole, de teatru și dans, în care este abordat individul ca și entitate socială provocând stereotipurile și discriminarea la care este supus în societatea moldovenească.

În parteneriat cu Teatrul Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale și teatrul M.A.D.E. (având un stil de artă revoluționar), prin intermediul spectacolelor prezentate publicului timp de 3 zile va fi pus în discuție subiectul nediscriminării.

Încurajăm oamenii să fie DIFERITI și să vorbească LIBER.

Deci, tot de ce avem nevoie este să ne concentrăm asupra oportunităților din viitor și să construim comunitatea în care visăm să trăim.Intrarea la eveniment este GRATUITĂ în baza unei înregistrări prealabile, respectând limitele și condițiile impuse de situația actuală. Vă rugăm să accesați link-urile specifice pentru fiecare spectacol pentru a Vă înregistra.

AGENDA:

  • 29 octombrie 2020, 18:30 – HAPPY END de Jeroen Van Den Berg, regie Vitalie Drucec (link aici)
  • 30 octombrie 2020, 18:30 – LIBERĂ, regie Ianoș Petrașcu, coregrafie Eugen Farguțu (link aici)
  • 31 octombrie 2020, 18:30 – PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13, SAU DRAGĂ SOCIETATE de Mircea M. Ionescu, regie Sandu Grecu (link aici)

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar pentru tineri: Cum găsești o idee de startup?
Next Job // Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale angajează psiholog
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − four =