Informație utilă – Eticheta coreeană: bunele maniere la masă


Informație utilă

Atunci când servești masa, este indicat să ai un comportament respectuos față de ceilalți participanți. Acesta trebuie să fie adecvat contextului și persoanelor care te înconjoară, însa dacă prânzul tău are loc alături de coreeni, trebuie să acorzi o atenție sporită detaliilor. De ce? Veți afla în următoarea informație utilă.

1.Respectă-i pe cei mai în vârstă

Coreenii acordă un interes deosebit respectării persoanelor mai în vârstă. Astfel, niciodată nu veți începe să mănâncați înaintea celei mai vârstnice persoane și nu vă veți ridica de la masa, decât în momentul în care aceasta a terminat de mâncat.

2.Bolul cu mancare nu se ridică niciodată de pe masă

Indiferent că este vorba de supă, orez sau orice alt preparat, bolul nu trebuie ridicat de pe masă. Pentru a putea servi, te poți apleca foarte puțin, dar să fiți atenți și la haine, deoarece acestea nu au voie să atingă mâncarea. Nu trebuie să va faceți griji pentru câteva boabe de orez rămase în bol, chiar dacă regula este să mănânci tot din farfurie. Coreenii nu se vor supăra pentru acest lucru.

3.Nu faceți gălăgie în timpul mesei

Există unele situații în care, inevitabil, se întâmplă să faci gălăgie în timpul mesei. Dacă luați masa în Correa, trebuie să fiți foarte atenți la acest aspect. E indicat să aveți grijă atunci când manancați supă sau taiței, deoarece, sub nici o formă, nu trebuie să sorbiți din acestea, iar în ceea ce privește restul preparatelor, încearcați să nu faceți multă gălăgie în timp ce mestecați. Chiar dacă mâncarea este foarte fierbinte, nu trebuie să încercați să o răciți suflând în ea.

Daca ați fost invitați la restaurant de către coreeni, nu voi veți fi cei care plătesc nota. Dacă masa a fost servită acasă, nu uitați să trimiteți urmatoarea zi o notă de mulțumire gazdei, astfel veți arăta aprecierea față de ea.

Este foarte potrivit ca înainte de a călători într-o țară, să vă informați cu privire la obiceiurile și tradițiile acesteia, astfel veți putea evita situații neplăcute și vă veți putea face mai mulți prieteni.

Voi ce părere aveți de eticheta coreenilor? V-a fost de folos acestă informație utilă? Dacă da, lasă un mesaj pe pagina de facebook a Youth.md!

Reporter: Proțap Erica

Previous Fii creativ chiar și în carantină! Participă la Storytelling Lab: Nuvele despre pandemie
Next CICDE lansează un Concurs de Vlogging Electoral pentru copii de 7 - 11 ani
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *