Stres și emoții înainte de un eveniment?! Află cum poți învinge presiunea!


presiunea

Ai avut un eveniment important la care te-ai pregătit mult timp, însă stresul și emoțiile te-au copleșit?! În articolul de mai jos, îţi oferim câteva sfaturi, cum să rămâi calm și să învingi presiunea!

De câte ori nu ai exersa înainte și cât de bine nu ai ști partitura care urmează, emoțiile sunt inevitabile. Acestea de foarte multe ori dăunează unui lucru la care ai muncit mult timp. Fie că ai prea multe pe cap sau ai repetat de atâtea ori, încât uiţi. Poţi evita toate acestea doar cu câteva sfaturi, pentru a avea o performanță impecabilă!

  • O mică rutină specială, înainte de eveniment

Fie că respiri adânc de câteva ori, repeți un cuvânt, frază, cântec sau chiar repeți o serie de mișcări. Conform unor studii, acestea tind să creeze o performanță mai consistentă și precisă. Această tehnică este folosită de mulți atleți de top pentru a lupta cu presiunea!

  • Exersează în condiții dificile

Multe studii sugerează că o persoană, care a exersat în condiții de presiune, e mai puțin nervoasă când ajunge să execute sarcina. Obișnuința cu condițiile de presiune, deși neplăcută la început, ajută să depășeşti unele bariere. Astfel, când momentul cel mare vine, ești pregătit de orice și încrezător în forțele proprii!

  • Gândește pozitiv și fii înconjurat de oameni care gândesc la fel

Deși ai tendința să te gândeşti la toate rezultatele negative, uiţi să fii degajat și pozitiv. O atmosferă fericită, unde ești optimist în ceea ce urmează să faci, asigură platoul pentru succes. La fel cum și oamenii potriviți care te susțin și au încredere creează o mare diferență. Acestea două combinate sunt remediul perfect împotriva presiunii!

  • Somnul

Înainte de un eveniment important, emoțiile și stresul nu îţi permit să savurezi o noapte de somn. Însă, pentru o performanță cât mai de succes, somnul este vital. Insuficiența de somn cauzează stres și anxietate, care afectează performanța. Pentru a uita de presiune și a te concentra doar pe activitate, trebuie să faci din somn o prioritate!

Nu ezita să accesezi alte articole marca Youth.md pentru mai multe informații utile și interesante. Nu uita să îţi împărtășeşti ideile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Consultant/ă în domeniul elaborării politicilor
Next Oportunitate de voluntariat: Grow Me Up își mărește echipa!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =