Top 4 cele mai bine plătite meserii din lume


Selectarea unei cariere profesionale reprezintă o decizie complexă și complicată, întrucât este bazată pe diverse criterii, unul dintre acestea fiind venitul financiar. Acest aspect este important, așadar cele mai atractive-financiar slujbe se găsesc în domeniile sănătății, afacerii și tehnologiei moderne. Urmărește articolul de mai jos pentru a te informa despre top 4 cele mai plătite meserii, avantajele și riscurile acestora.

#1. Medic anestezist

 • Salariu potenţial în SUA: 410.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Marea Britanie: 275.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Canada: 300.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Germania: 300.000 de dolari/an
Ce face un medic anestezist? - Respira in siguranta

Prezentare generală:

Medicul anestezist este responsabil de administrarea unor medicamente anestezice pre-operatorii pacientului. De asemenea, acesta îi monitorizează starea în decursul operației și are o deosebită grijă față de pacient după finalizarea ei. 

Cunoștiințele aprofundate despre tipul anesteziei potrivit (generală, locală sau neuraxială) sunt studiate pe parcursul celor 6 ani la facultatea de medicină generală, urmând mai apoi 5 ani de rezidențiat. 

➯ Este important de menționat varietatea riscurilor acestei meserii, care, pentru a fi evitate, necesită atenție maximă și reverificare. Doza exagerată de anestezie pentru un pacient sensibil, riscul de radiații și pacienții treji în decursul operațiilor pot împiedica activitatea normală a specialiștilor.

#2 Chirurg

 • Salariu potenţial în SUA: 396.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Marea Britanie: 220.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Canada: 310.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Germania: 248.000 de dolari/an   
Surgeon: Expertise, Specialties, and Training

Prezentare generală: 

Un chirurg este responsabil de a efectua operații cu scopul de a trata, a îndepărta sau a înlocui o parte bolnavă a organismului uman. Acesta se poate specializa în diverse domenii, precum ar fi: chirurgie generală,cardiacă, plastică, neurochirurgie, oncologie, ortopedie, otorinolaringologie,etc. Tehnicile noi evoluează în continuu, de aceea procesul de studiu este interminabil, dar plăcut!

➯ Deși procesul de studii este foarte complex, ceea ce se întâmplă pe masa de operații este superior oricăror pieți sau valute, e despre oameni, legi omenești și încredere.

 #3 CEO sau director executiv

 • Salariu potenţial în SUA: 430.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Marea Britanie: 295.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Canada: 250.000 de dolari/an
 • Salariu potenţial în Germania: 390.000 de dolari/an
CEO (Chief Executive Officer) - Overview, Responsibilities, Characteristics

Prezentare generală:

➯ Postul de CEO este o meserie complicată, întrucât acesta are cel mai înalt grad dintr-o organizație și reprezintă factorul final de decizie. Lucrând adesea mai mult de 40 de ore pe săptămână, un director executiv posedă abilități excelente de comunicare și management al afacerii. 

#4 Software developer

 • Salariu potențial în SUA– 140.470$/an
 • Salariu potențial în Marea Britanie-96,000$/an
What is the state of software developers in 2020? - Codemotion Magazine

Prezentare generală:

Software Developer-ul este persoana responsabilă de dezvoltarea programelor de computer și a sistemelor de operare pe care le folosim cu toții în viața cotidiană. De la procesoare de text, la jocuri și aplicații web sau de mobil, Software Developers sunt cei care gândesc și dezvoltă aceste programe pentru ca noi să le putem folosi mai ușor și mai eficient.

➯ Cu siguranță, job-urile prezentate anterior pot fi atractive-financiar în cazul demonstrării unui nivel înalt de profesionalism. Totodată, meseriile trebuie îndeplinite cu multă voință, așadar fiecare dintre noi trebuie să își aleagă cariera de vis, cea care ne provoacă satisfacție deplină!

Reporter Youth.md: Bogdan Maria

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află care sunt cele mai frumoase locuri din Moldova
Next Descoperă câteva filme pe care trebuie să le vizionezi măcar o dată în viață
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =