Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine, scuarul Catedralei, 19-21 august 2022


Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine// Miere din belșug și diverse produse apicole vor fi oferite spre vânzare de către apicultorii autohtoni. Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova în parteneriat cu Pretură sec. Buiucani invită toți iubitorii de produse apicole să participe la Târgul Apicol în perioada 19-21 august, între orele 08.00 – 18.00, care se va desfășura în scuarul Catedralei Mitropolitane, pe aleea paralelă cu str. Pușkin.

Târgul este unul anual și sunt așteptați cca 5000 vizitatori, unde vor avea posibilitate să procure produse apicole în asortiment.

Ion Maxim, Director Executiv, AO Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova a precizat că, odată cu desfășurarea evenimentului apicultorii din Moldova vor prezența roadă din anul curent cât și produse derivate în asortiment. Mai cu samă în anul acesta mierea de salcâm are o culoare deschisă verzuie și un gust deosebit, prin care se caracterizează calitatea și puritatea ei naturală.

Acest eveniment este unul anual, organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.

Totodată, la 19.08.2022, începînd cu ora 11-00 pînă la 13-00 va avea loc ceremonia de deschidere oficială a tîrgului cu marcarea ZILEI NAȚIONALE A APICULTORULUI DIN RM, urmată de un program artistic divers de muzică populară și ușoară.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste 7000 de apicultori înregistrați oficial și circa 255 mii familii de albine.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Board Games Afternoon la America House Chișinău
Next „Caravana alăptării 2022” începe la Bălți. La eveniment sunt așteptate și persoanele refugiate din Ucraina
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =