Participă la Academia Națională de Liderism Feminin și află mai multe despre drepturile omului și egalitatea de gen


academia națională de liderism feminin

Platforma pentru Egalitate de Gen, în parteneriat cu IREX Europe și GENDERDOC-M invită tinerele interesate de drepturile omului și egalitate de gen, să se înscrie la Academia Națională de Liderism Feminin.

Despre proiect:

Academia Națională de Liderism Feminin are scopul de a spori vizibilitatea și participarea tinerelor activiste pentru drepturile omului în viața publică. Participantele la Academia Națională de Liderism Feminin vor fi în măsură să aprofundeze cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, egalitatea de gen și discriminarea de gen.

Participantele la academie vor putea afla mai multe despre strategiile de comunicare, premisele pentru campanii de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte, vor putea să înțeleagă mecanismele de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale. Vor avea și posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente pentru femei și fete.

Etapele Academiei:

  • Prima etapă va fi o pregătire intensivă de două zile, iar a doua etapă, câteva luni mai târziu, va fi o sesiune de follow-up pentru ateliere și împărtășirea lecțiilor învățate.
  • Oportunitatea de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare pe bază de concurs pentru a implementa un proiect de utilizare în practică a competențelor dobândite în cadrul academiei.

Academia va include sesiuni de instruire, mentorat și implicarea individuală a participantelor. Limbile de comunicare în cadrul academiei vor fi româna și rusa.

Academia Națională de Liderism Feminin se va desfășura în apropierea orașului Chișinău. Locația desfășurării academiei va asigura măsuri de protecție privind COVID-19, oferind participantelor un mediu sigur și protejat pe toată perioada desfășurării academiei.

Academie de Liderism Feminin va avea loc pe 28 și 29 august 2020, dar în funcție de evoluția situație epidimologice, organizatorii își rezervă dreptul de a amâna desfășurarea activităților.

Criterii de eligibilitate:

  • Femei/fete ce apără drepturile omului/drepturilor femeilor;
  • Femei/fete cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult doi ani;
  • Femei/fete care au potențialul de a deveni lideră sau de a susține ferm drepturile femeilor în comunitatea sau organizația lor;
  • Disponibilitatea de adaptare la schimbările perioadei de desfășurare a academiei;
  • Angajament de participare la sesiune de follow-up.

Academia încurajează să participe activistele LGBTI, reprezentantele minorităților etnice, femeile cu dizabilități și femeile HIV pozitive.

Participarea la academie este gratuită, participantele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de cerere accesând linkul sau expediați formularul completat prin e-mail la adresa secretariat.platformadegen@gmail.com până în data de 15 august 2020.

Pentru informații suplimentare despre participarea la concurs, apelați persoana de contact Nina Lozinschi la numărul de telefon 069 21 54 56.

Proiectul „Moldova Împotriva Discriminării”, este realizat cu ajutorul financiar al Uniunii Europene.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cristina Cernei: Hackathonul media Puterea a cincea oferă şansa unei promovări sănătoase a lucrului în echipă cu conţinut educativ 
Next [Interviu] Fă cunoștință cu protectoarea patrimoniului cultural și fondatoarea SaveChișinau - ANETTA DABIJA
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − three =