Participă la evenimentul de lansare a „Consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor din Moldova”

unfpa, sdc, tinerii se implica, comunitatea creste, conferinta

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Terres des hommes (TdH) Moldova, te invită la lansarea proiectului „Consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor din Moldova”. Evenimentul va avea loc luni, 29 iulie, ora 16.00, la Odiseu, Vadul-lui-Vodă.

Proiectul este parte a Fondului Comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova pentru anii 2017-2022. Fondul Comun, în valoare de circa 1,5 milioane USD, a fost creat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în 2017. În anul 2018 Guvernul Elveției s-a alăturat Fondului Comun cu o contribuție financiară adițională de 1 milion USD.

Proiectul finanțat de SDC, ca parte a Fondului Comun, vine să sporească nivelul de participare și implicare civică a tinerilor în comunități. În acest sens, în perioada 2017-2022, are loc dezvoltarea rețelei Centrelor de tineret din țară și sunt create parteneriate dintre Școală-Centru de tineret-alți actori locali. În cadrul evenimentului vor fi prezentate în mod creativ primele inițiative locale dezvoltate de tineri cu suportul Centrelor de tineret și specialiștilor în educație din 23 de raioane ale țării. Aceste inițiative au fost dezvoltate pe parcursului lunii iulie și urmează să fie realizate în comunități în toamna anului curent. La finalul evenimentului tinerii vor asambla și un puzzle cu mesaje-cheie privind participarea și implicarea civică.

Pentru detalii: Irina Draguțanu, asistentă comunicare, 069694246 dragutanu@unfpa.org

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//Dacă vrei să te perfecționezi într-un sistem alternativ de învățământ, devino educator
Next iHUB vine cu ecranizarea celui mai actual film de pe Netflix, Vino împreună cu prietenii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =