„Caravana alăptării 2022” începe la Bălți. La eveniment sunt așteptate și persoanele refugiate din Ucraina


Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății lansează a treia ediție a campaniei „Caravana alăptării 2022”. Seria de instruiri și discuții publice în comunitate vor informa despre beneficiile și necesitatea alăptării exclusive la sân a copiilor în primele 6 luni de viață.

Evenimentele interactive vor avea loc în perioada 19-26 august 2022 în scuarurile instituțiilor medicale din 5 teritorii  ale țării: Bălți, Florești, Hâncești, Călărași și Ceadâr-Lunga. Genericul evenimentului este „Săptămâna Mondială a Alăptării 2022: educație și sprijin pentru alăptare”.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să participe și să mediatizeze primul eveniment din seria de instruiri, care va avea loc în data de 19 august 2022, în incinta Spitalului Clinic Bălți, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este dedicat viitoarelor mămici, tinerilor părinți cu copii mici, dar și femeilor refugiate din Ucraina. În cadul acestuia, specialiștii invitați vor explica atât în limba română, cât și în limba rusă avantajele alăptării, vor instrui participanții despre modalitățile corecte de alăptare și vor spulbera miturile existente în societate.

Tema din acest an este aliniată cu aria tematică a campaniei internaționale care evidenţiază legăturile dintre alăptare şi o bună nutriţie, securitatea alimentară şi reducerea inegalităţilor.

Campania se desfășoară în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării, care are loc anual în perioada 1-7 august, în peste 175 de țări ale lumii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine, scuarul Catedralei, 19-21 august 2022
Next Ai participat la vreo activitate organizată de EcoVisio? Completează un chestionar, opinia ta e valoroasă!
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 16 =