Cum ne adaptăm la schimbările climatice. Practici inspirate din Berlin pentru Chișinău.


Chișinăul și Berlinul se confruntă cu probleme asemăntoare în fața schimbărilor climatice – inundații frecvente de la șuvoiuri de ploaie intense, caniculă mai lungă și mai copleșitoare vara, schimb rapid de temperatură, spații urbane nevalorificate și ne-adaptate la noua realitate climatică.Aceste provocări au soluții reale!

Vă invităm pe 11 decembrie, la ArtCor, la ora 14.00, la o întâlnire în care vom prezenta două practici care pot fi aplicate în Chișinău, inspirate din experiența Berlinului.

Pentru participare, vă rugăm să vă înscrieți aici.

La eveniment vom prezenta conceptul de Oraș burete – Sponge city – cum acesta poate fi aplicat în orașele noastre și de ce e important să începem acum. La fel vom vorbi despre practica grădinăritului urban și comunitar ca una din metodele de adaptare la criza de mediu cu cele mai puține costuri. Veți alfa despre proiectele de grădinărit urban deja existente și despre cum puteți să vă implicați sau să începeți o grădină urbană chiar voi!

Atelierul va fi condus de participantele la vizita de studiu în Berlin, Do it Yourself for Climate – Ana Chihai, Lilia Nenescu și Elena Tacu.


Înregistrare aici – https://bit.ly/practici-clima

Proiectul DIY for Сlimate este implementat de Eco Misto Chernigiv în parteneriat cu EcoVisio, Plato și Internationaler Arbeitskreis e.V. în cadrul programului de sprijin financiar „MEET UP! Tineret pentru parteneriat”, finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei și Fundația EVZ.
#MEETUPforPartnership#youthforpartnership
#iarmareco2022

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Michelle Iliev, campioană a schimbării 2022: „Cred că suntem o națiune creativă. Talentele trebuie dezvoltate mai mult în această direcție”
Next Iată ce impact a avut cinematografia în epoca modernă
EcoVisio
About the author

EcoVisio

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 10 =