Participă în cadrul Concursului de Fizică „În Memoriam Mihai Marinciuc”


Universitatea Tehnică a Moldovei și Asociația Obștească ICAR organizează în data de 14 mai 2022 ediția a XI-a a Concursului de Fizică „In Memoriam Mihai Marinciuc”.

La ediția a XI-a sunt invitați elevi din clasele a VI-a – a XII-a din Republica Moldova, dotați cu interes și aptitudini pentru fizică, cadre didactice care au colaborat cu regretatul Mihai Marinciuc la elaborarea subiectelor de concurs, la editarea manualelor și culegerilor de fizică școlară.

ACTIVITATEA ARE CA SCOP:

  • promovarea interesului pentru fizică, pentru performanță;
  • formarea unei imagini coerente despre învăţământul din Republica Moldova;
  • cultivarea tinerei generații;
  • atragerea atenției întregii comunități asupra problemelor copiilor apți de performanță în Republica Moldova;
  • identificarea oportunităților reale de colaborare eficientă între învăţământul secundar general și instituțiile de învăţământ universitar în domeniul științelor reale.

Concursul se va desfășura cu participare fizică la 14 mai 2022 în campusul studențesc din str. Studenţilor 9, cu respectarea tuturor prevederilor anti-COVID care vor exista la acel moment. 

Înregistrarea participanților se va realiza în intervalul de timp 8:30 – 9:30. Inaugurarea activităţilor Concursului va avea loc la 9:30. Subiectele vor fi repartizate începând cu ora 10:00.

Premierea laureaților va avea loc la 15 mai 2022 în aula 6-2 din blocul de studii nr. 6, Chișinău, str. Studenţilor 9/8. Ora începerii festivității de premiere va fi anunțată în ziua desfășurării concursului.

Din cauza situației incerte legată de pandemia COVID suntem nevoiți să instituim anumite limite referitoare la numărul de participanți. Reieșind din posibilitățile de organizare și de plasare a participanților la Concurs în aulele UTM cu respectarea prevederilor anti-COVID este necesară completarea FORMULARULUI DE ÎNREGISTRARE luând în considerare următoarele cerințe:

  • Numărul maxim de elevi-participanți de la un liceu (gimnaziu) este de 14 (Profesorul de fizică are posibilitatea de a redistribui numărul de participanți din clasele de gimnaziu sau/și de liceu).
  • Liceele (gimnaziile) care au avut locuri premiate cu medalii la ediția precedentă (a X-a) au dreptul la un număr suplimentar de elevi-participanți la ediția a XI-a egal cu numărul de medalii câștigate.

Termenul limită de înscriere este data de 30 aprilie 2022, ora 17:00 prin intermediul email-ului [email protected]

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Vino în echipa CIR PRO BONO
Next Through Touch // Expoziție la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Popov Alexandra-Luiza
About the author

Popov Alexandra-Luiza

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − eleven =