Topuri Youth.md // Află prin ce se caracterizează un codex şi care sunt cele mai misterioase cărți din lume


codex carti misterioase

Pe lângă cărțile pe care le citim zi de zi, mai sunt și unele care poartă denumirea de codex şi care nu au fost descifrate până acum, lăsând o grămadă de întrebări. Youth.md îți prezintă un top al celor mai misterioase cărți din lume.

Manuscrisul Voynichz  

Manuscrisul ''Voynich'' a fost descifrat; textul a fost scris într-o limbă  ''dispărută'', din care a evoluat româna | Pagini Romanesti

Respectivul manuscris este considerat unul dintre cele mai misterioase manuscrise din lume. Este un manuscris medieval, plin de desene, inscripții care i-a bulversat pe toți criptografii care au încercat să-l descifreze. Se crede că lucrarea a fost realizată în secolul al XV-lea. Cartea misterioasă care conţine texte şi imagini pe care unii le-au considerat lipsite de sens este acum mult mai aproape de a fi descifrată aproape un secol de mister. Un om de ştiinţă a descoperit tiparuri lingvistice în Cartea Voynich; acesta fiind un pas în descifrarea limbilor misterioase.

Codex Seraphinianus

Codexul Seraphinianus se presupune că ar fi fost scris între 1976 și 1978 de către italianul Luigi Serafini. Se crede că această carte este despre o planetă imaginară. Conține desene ale faunei și florii acestui ținut, chiar și hărți. Autorul a refuzat să dezvăluie sensul cărții, ea rămânând în centrul controverselor.

Codex Rohonczi

Codexul Rohonczi - au avut dacii alfabet ? | Istorie

Codex Rohonczi este vechi, având câteva sute de ani. A fost descoperit în Ungaria în urmă cu aproximativ două secole. Acest codex are 448 de pagini și este scris, de asemenea, într-o limbă necunoscută. Unii cercetători au susținut că ar putea fi vorba de o formă incipientă de maghiară. Alții erau convinși  că volumul este scris într-un dialect hindi. Totuși, studiile au dezvăluit că limba acestui codex misterioase nu are niciuna dintre caracteristicile majore ale celor două limbi.

Cum ți s-a părut această informație? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegram!

Reporter Youth.md: Besedovschi Cătălina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruire în domeniul IT pentru femei în cadrul Programului Național. Înregistrează-te și tu!
Next Women’s Digital Center se extinde: ONG-urile regionale sunt invitate să participe la competiţia de granturi
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − three =