Protestează împotriva schimbărilor climatice, luând parte la cursa de ciclism Critical Mass Chișinău

critical mass, initiativa, biciclisti, oportunitate

Primăvara și-a intrat în drepturi și te ademenește să lași cojoacele și să urci pe biciclete. Astfel, s-a decis să fie  organizată cea de-a doua cursă de ciclism Critical Mass Chișinău din 2019, la care sunt invitați toți bicicliștii.

În aprilie au loc proteste împotriva schimbărilor climatice în întreaga lume – #ClimateStrike și #ExtinctionRebellion. Cu această ocazie, reamintim tuturor că bicicleta este cea mai sigură și ecologică formă de transport, iar bicicliștii au aceleași drepturi de participa în trafic.

De asemenea, vom adăuga o componentă semnificativă acțiunii pe biciclete – lipești afișe în format A4 pe volan, sub șa sau pe spate, cu o declarație, o imagine amuzantă sau doar un simbol Critical Mass, astfel încât conducătorii auto să fie motivați să se alăture, pe biciclete, la următoarea acțiune.

Locul de întâlnire: 19 aprilie, ora 18.00, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Piața Marii Adunări Naționale și traseul va fi decis pe loc.

Critical Mass este o acțiune care s-a născut la San Francisco la începutul anilor 1990 și care s-a răspândit, în scurt timp, în sute de orașe din întreaga lume. Activitatea, care se organizează cu o frecvență lunară sau chiar săptămânală, presupune ca cicliștii să se întâlnească spontan pentru a merge pe străzile aglomerate ale orașelor în care locuiesc.

Scopul activității Critical Mass constă în a atrage atenția asupra drepturilor bicicliștilor în trafic, dar și asupra drepturilor pietonilor. De asemenea, acțiunea vrea să atragă atenția și asupra problemei poluării aerului cu gaze de eșapament și a poluării fonice cauzate de autovehicule.

Previous Alătură-te flash mob-ului și schimbă torba!
Next Înscrie-te la atelierul „STEP UP – Youth Economic Empowerment” și învață despre antreprenoriat social
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *