Informează-te despre industria K-Pop şi cele mai populare 4 generații!


K-pop

K-pop este un gen muzical care își are originea din Coreea de Sud și încorporează elemente ale electropopului occidental, hip-hop-ului și blues-ului modern. Apărut inițial ca gen muzical, K-pop s-a transformat într-o subcultură muzicală masivă cu milioane de fani din întreaga lume.

În cultura muzicală a Coreei, sunt mai multe generații, remarcându-se prin ce an au debutat. Fiecare generație are câteve grupe care au devenit populare nu doar nivel de țară, dar și la nivel internațional. Există 4 generații esențiale care vor fi descrise mai jos:

2NE1

2NE1 – a fost un grup de fete din Coreea de Sud compus din Bom, CL, Dara și Minzy, format de YG Entertainment în 2009. După ce a apărut alături de trupa de băieți Big Bang în melodia “Lollipop”, un single promoțional pentru LG Electronics, grupul a ajuns la faimă odată cu lansarea celor două piese de teatru extinse, 2NE1 (2009) și 2NE1 (2011) și două albume de studio, To Anyone (2010) și Crush (2014). 

Cvartetul a condus simultan o carieră la fel de reușită în Japonia, lansând prima versiune japoneză a celui de-al doilea EP al acestora, Nolza (2011). În timp, grupul s-a desființat. Singurul lor final „Good Bye” a fost lansat pe 21 ianuarie 2017. În vârful carierei lor și înainte de despărțirea lor, 2NE1 a fost considerat unul dintre cele mai de succes și populare grupuri de fete din Coreea de Sud. Se pare că au vândut 66,5 milioane de înregistrări, ceea ce le-ar face unul dintre cele mai vândute grupuri de fete din toate timpurile. Revista Billboard a clasat pe 2NE1 drept unul dintre cele mai bune grupuri de fete K-pop din ultimul deceniu, în timp ce The New York Times a numit performanța 2NE1 la Prudential Center drept unul dintre „Cele mai bune concerte din 2012”.

Ян Хён Сок называет Пак Бом главной причиной расформирования 2NE1 ...

Super Junior

Super Junior este o trupă K-Pop de băieți din Coreea de Sud fondată în 2005. Grupul a debutat inițial cu 12 membri: Itheuka, Heechhola, Yesung, Sindong, Eunhyuk, Siwon, Donghae, Ryowuk. Kyuhyun s-a alăturat în 2006.

Super Junior s-a manifestat la nivel mondial, odată cu lansarea celui mai de succes single – „Sorry, Sorry” din albumul auto-intitulat în 2009. După un timp, s-au format mai multe subgrupuri, care lucrează în diferite genuri muzicale. Membrii grupului au construit, de asemenea, cariera de prezentatori și actori, ceea ce a determinat alte agenții să dezvolte, de asemenea, abilitățile membrilor grupului lor în diverse domenii ale industriei divertismentului.

Super Junior не смогут выпустить клип для 'Animals' предварительно ...

Big Bang

Big Bang este un grup de muzică din Coreea de Sud cu patru membri: G-Dragon, T.O.P, Taeyang și Taesung. Al cincilea membru al grupului, Seungni, a părăsit grupul pe 11 martie 2019. Povestea creației grupului a fost televizată din iulie până în august 2006, sub forma unui serial documentar intitulat „Big Bang Documentary”. Inițial, 6 membri au concurat pentru un loc în grup, dintre care unul, Jang Hyun Seung (ulterior a debutat în grupul BEAST), a fost expulzat în timpul difuzării emisiunii înainte de debutul oficial al grupului.

Big Bang: биография и фото всех участников группы - Nacion.ru

SHINee

SHINee este o trupă de băiieți, formată în 2008. Echipa este formată din patru membri: Onyu (alias liderul), Khee, Minho și Taemin. Principalul vocalist al grupului, Jonghyun, a murit în decembrie 2017.

SHINee a fost introdusă ca o trupă de băieți R&B modernă, cu scopul de a fi trendetters în toate domeniile muzicii, modei, dansului și altele. Au debutat în mai 2008 cu mini albumul Replay și single-ul cu același nume. Grupul a câștigat atenția prin răspândirea tendinței modei în rândul elevilor și a copiilor, care în cele din urmă a fost descris de mass-media drept „tendința SHINee”.

SHINee și-a cimentat popularitatea în scena coreeană cu lansarea ulterioară a single-urilor “Ring Ding Dong” și “Lucifer”. „Ring Ding Dong” a fost pe locul 1 în topurile coreene și a câștigat popularitate în toată Asia. ,,Lucifer” a primit o nominalizare pentru cel mai bun dans la Premiile Mnet Asian Music 2010 pentru o coregrafie de excepție.

SHINee приняли решение провести японский концерт по расписанию + ...

BTS

BTS este trupa K-Pop parte din a 4a generaţie, formată în 2013 de Big Hit Entertainment. Grupa este formată din șapte membri: RM (liderul grupului), Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V și Jungkook. În iulie 2017, grupul și-a schimbat logo-ul oficial și transcrierea numelui în limba engleză.

BTS a câștigat recunoaștere la nivel mondial cu lansarea celui de-al doilea album de studio, Wings, care a fost considerat cel mai de succes al carierei lor până în ianuarie 2018 (recordul de vânzări a fost rupt de mini albumul Love Yourself: Her, lansat în septembrie 2017). Aceasta a permis trupei să câștige nominalizarea „Artistul anului” la prestigiosele Mnet Asian Music Awards. În 2017, BTS a devenit unul dintre grupurile coreene de top din scena muzicală mondială: au câștigat nominalizarea la ,,Cel mai bun artist social media” la Billboard Music Awards. Mini albumul lor Love Yourself: Her a atins numărul 7 pe Billboard 200 Album Chart, devenind cel mai mare scor al oricărui artist coreean care a intrat vreodată în acest grafic.

Парикмахер BTS рассказал о работе с волосами участников ...

Got7

GOT7 este o trupă K-Pop de băieți, formată în 2014 de JYP Entertainment. Grupul este format din 7 membri: JB, Mark, Jackson, Jinyoung, Youngjae, Bambam și Yugyeom. Debutul a avut loc în ianuarie 2014 cu mini-albumul Got it?. GOT7 a primit multă atenție datorită performanțelor lor trucate.

Cu ajutorul Sony Music Entertainment și debutul albumului pe piesa „În jurul lumii”, după o lună s-au întors în Coreea și au prezentat primul lor album de studio, Define, care a ocupat topurile. În 2015, GOT7 a lansat mini-albumele Just Right şi Mad; primul conținea single-ul „Just Right”, care a devenit cel mai de succes din cariera lor. În 2016, a lansat un nou album împreună cu Moriagatteyo, o colecție de melodii în topul 3 al Oricon Albums Chart.

GOT7 проведут концерт на самом большом стадионе в Таиланде + ...

Stray Kids

Stray Kids este o trupă sud-coreeană bazată pe raze, formată în 2017 de JYP Entertainment printr-un reality show cu același nume. Echipa este formată din opt membri: Ban Chan, Lee Know, Changbin, Hyunjin, Han, Felix, Seungmin și I.N. Pe 8 ianuarie 2018, au lansat mini-albumul pre-debut Mixtape. Debutul oficial a avut loc pe 25 martie 2018 cu mini-albumul I Am Not.

Что сказали парни из Stray Kids в интервью журналу Forbes? — POPCAKE

Ateez

Ateez este o trupă de băieți din Coreea de Sud, formată în 2018 de KQ Entertainment. Grupul este format din opt membri: Hongjun (lider), Seonghwa, Yunho, Yeosan, Sang, Mingi, Wooyoung și Chungho. Fandomul ATEEZ se numește ATINY. ATEEZ a debutat pe 24 octombrie 2018 cu mini albumul Treasure EP.1: All to Zero. Pe 2 noiembrie, trupa și-a interpretat piesa „Pirate King” pe Music Bank.

ATEEZ Make A Triumphant Return to Darkness With 'Wonderland' -

Toate aceste grupe au trecut prin multe greutăți pentru a ajunge la renume național și internațional. Care dintre aceste grupe vă sunt cunoscute? Scrie echipei Youth.md pe paginile de Facebook și Instagram!

Reporter: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Artă şi dedicaţie. Citește interviul despre muzică cu Pavel Efremov
Next Job // AOPD angajează consultant pentru instruire în domeniul politici publice
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =