Înscrie-te la Conferința Națională a Voluntariatului 2017


conferință

În perioada 18 – 19 decembrie 2017 va avea loc Conferinţa Naţională a Voluntariatului (CNV) 2017, un eveniment de consolidare a politicilor de stimulare a voluntariatului. Pentru că în decembrie este celebrată Ziua Internațională a Voluntarilor, în cadrul evenimentului vor fi înmânate premiile pentru cei mai activi Coordonatori Raionali / Municipali din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2017.

Când? 18 – 19 decembrie 2017

Termen limită de înscriere: 10 decembrie

Unde? Parlamentul Republicii Moldova

Obiectivul general al CNV 2017 este de a evalua etapa de dezvoltare la care se află domeniul voluntariat și de a identifica principalele direcții de dezvoltare a acestuia în Republica Moldova. Astfel, în cadrul CNV 2017, actori implicați în sectorul voluntariat din Moldova, în special reprezentanți ai autorităților publice, ai societății civile și parteneri de dezvoltare, vor analiza rezultatele deja obținute în dezvoltarea voluntariatului și vor identifica prioritățile pentru următoarea perioadă, iar experții prezenți la eveniment vor formula recomandări și propuneri pentru dezvoltarea infrastructurii de voluntariat.

Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților publice centrale, inclusiv președintele Parlamentului și prim-ministrul Republicii Moldova, deputați, miniștri, specialiști în politici publice din cadrul ministerelor, reprezentanți ai ambasadelor și ai organizațiilor internaționale.

Logistică:

Conferinţa se va desfăşura pe parcursul a 2 zile. Programul CNV 2017 cuprinde mai multe sesiuni plenare și paralele, în cadrul cărora se va discuta despre sectorul de voluntariat și se vor stabili principalele obiective care urmează a fi realizate în următorii doi ani. Comunicarea în cadrul evenimentului va fi în limba română. Participanților din teritoriu li se vor rambursa cheltuielile pentru transport.

La CNV 2017 sunt invitați să aplice:

  • Coordonatori de voluntari;
  • Reprezentanți ai instituțiilor gazdă ale activității de voluntariat (IGAV);
  • Reprezentanți ai OSC-urilor specializate în politici publice;
  • Voluntari cu experiență de minim 1 an în cadrul IGAV;
  • Persoane cu experiență relevantă, care pot contribui la elaborarea documentelor de politici în sectorul voluntariat.

Pentru participarea la Conferinţă, candidaţii vor completa formularul până la data de 10 decembrie 2017, ora 10:00.

CNV 2017 este organizată de Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP), în parteneriat cu membrii și partenerii Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliția Voluntariat). Evenimentul este susținut financiar prin Programul de Granturi pentru sectorul de tineret, din fondurile Guvernului Republicii Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Coordonator(oare) a direcției Politici de Tineret, în cadrul CNTM
Next Întâlnește-i pe cei mai talentați oameni din domeniul creativ din Republica Moldova într-o noapte înainte de deadline
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 2 =