ARS Adolescendina 2022: Concurs pentru elevi și liceeni. Etapa muzică „Un cântec pentru generația mea”


Elevii și liceenii se pot înregistra la concursul Ars Adolescentina – 2022. Etapa MUZICĂ “Un cântec pentru generația mea”, care se va desfășura fără prezență fizică.

Participanții vor înregistra video, cântând live, piese din repertoriul compozitorilor și interpreților întregului areal românesc. Cântece care au marcat generațiile și au rezistat tendințelor schimbătoare ale timpului până în prezent. Există foarte multe modele de artiști și formații, care au creat șlagăre nemuritoare și au însufleți prin mesajul și frumusețea acestora publicul ascultător, dornic de a trăi și a se cultiva spiritual prin muzică de calitate.

De exemplu:
Formațiile: ”Noroc”, ”Mondial”, ”Plai”, ”Iris”, ”Catharsis”, ”Holograf”, ”Cargo”, ”7 clase” etc.
Interpreții: Aurelian Andreescu, Mihai Constantinescu, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Anastasia Lazariuc, Marcel Pavel, Andra, Vali Boghean, Adrian Ursu, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu și mulți, mulți alții.

Vor fi apreciate și compozițiile proprii, pe versurile poeților autohtoni, ce se vor înscrie reușit în ansamblul tuturor pieselor selectate pentru concurs. Pentru consultări vizitați biblioteca OVIDIUS. Biblioteca vă poate pune la dispoziție cartea de versuri a poetului preferat, în caz dacă nu o aveți, pentru a citi mai multe poezii și a o alege pe cea potrivită pentru melodia compusă.

Scopul acestei etape este de a promova limba română prin muzica frumoasă, ce a răsunat de-a lungul anilor și răsună în continuare. De asemenea, de a stimula creativitatea, dorința adolescentului de a încerca să se impună prin talentul său. Concursul respectiv este un important reper în educația muzicală și estetică a tinerelor generații.

Este încurajat acompaniamentul la chitară sau alte instrumente accesibile, interpretarea pe viu, în direct, rostirea expresivă, ținuta adecvată piesei cântate.

Concursul este susținut de Institutul ”Frații Golescu”, București, prin acordarea de diplome, Asociația Filantropică TIGHINA, București, edituri sau ONG-uri care vor veni cu donații de carte.

Membrii juriului:
Vlad MIRCOS, compozitor, președinte;
Adrian BELDIMAN, compozitor; Radio Moldova;
Vitalie Jechiu, muzician, instrumentist;
Laurențiu Popescu, interpret,
Mihai DOLOTON, poet, pedagog ;
Silvia CIOBANU, muzicolog, pedagog.

Înregistrarea la concurs va avea loc ca de obicei la tel 022.727.194, Biblioteca OVIDIUS, în perioada 19 – 25 septembrie curent. 

Filmulețe cu piesele interpretate sunt așteptate începând cu 25 septembrie până pe data de 28 septembrie.
Lucrările pentru concurs vor fi expediate pe adresa arsadolescentina@gmail.com

GALA laureaților și înmânarea premiilor va avea loc pe 02 octombrie curent. În cadrul GALEI, 20 de laureați desemnați, câte zece la categoriile gimnaziu (de la cl. a VII-a – a IX-a) și liceu (de la cl. a X-a – a XII-a) vor interpreta pe viu cântecele, pentru ca juriul să poată stabili cât mai obiectiv locul ocupat de aceștia.

Dacă sunt neclarități, puteți să apelați la 022.727.194 – Biblioteca OVIDIUS.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Banii virtuali, în lista bunurilor sechestrate de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale
Next Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la Festivalului Legendelor, în cadrul Complexului Muzeal „Țipova-Saharna”, 17-18 semptembrie
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − two =