YouthSpeak Forum Moldova 2018, forumul tinerilor care produc schimbarea//FOTO

YouthSpeak Forum, AIESEC, forum tineri, MECC

YouthSpeak Forum Moldova 2018 a adunat în acest weekend, la Tekwill, zeci de tineri cu inițitivă, din diverse regiuni ale țării, care și-au luat câte o doză bună de inspirație și motivație de la lideri din societatea civilă și oameni de afaceri de succes. 

YouthSpeak Forum este o mișcare globală, care este organizată anual în peste 120 de țări. Subiectul principal al evenimentului din acest an a fost „Educația de Calitate” și ”Lucrul Decent și Creștere Economică în Moldova”.

La Yout Speak Forum au participat elevi din mai multe regiuni ale Republicii Moldova precum Bălți, Vulcănești, Soroca. Taraclia ș.a.

Participanții la forum au învățat din experiența speaker-ilor: Faraji Emily, președintele AIESEC Moldova; Nicoleta Cîrlig, manager PR U-Report Moldova; Dorin Samoila, CCO Vivaki MoldovaPavel Bahu, HR director Dyninno; Ion Donea, șeful departamentului tineret al Ministerului Educației Culturii și Cercetării; Elena Panainte, senior manager MooreStephens; David Jesse, director American Councils; Radu Marian, manager al proiectului TwentyTu.

Speaker-ii le-au povestit tinerilor despre viața lor, proiectele pe care le realizează și le-au oferit sfaturi, inclusiv despre cum să-ți deschizi o afacere în Republica Moldova.

În cadrul forumului a fost organizată și o sesiune de workshop-uri. Participanții i-au avut în calitate de traineri pe Eugen Girla, CO-Founder Gaus si Ecaterina Lutisina, digital communication manager Development Aid. Subiectele principale ale workshop-urilor au fost educația, tehnologiile și economia.

YouthSpeak Forum este organizat de AIESEC – o rețea globală de tineri, care are drept scop dezvoltarea potențialului de leadership al acestora pentru a aduce un impact pozitiv în societate, cu suportul guvernului Republicii Moldova și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în calitate de partener general.

Text: Alexandra Caisin

Foto: Iolanda Croitor

Previous JOB// Asistent(ă) medical(ă) la Clinica Dentară „Dentino”
Next Amintiri din copilăria profesorilor #1. Vezi ce năzbâtii făceau și cum își trăgeau dascălii pe sfoară
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *