#BeTheOne Interviu cu Ruxanda Prisăcaru// Descoperă youth.md prin ochii unui voluntar


Interviu// Cu ocazia campaniei de recrutare #BeTheOne, îţi aducem informaţii despre experienţele voluntarilor din Youth.md. Astfel, astăzi discutăm cu Ruxanda Prisăcaru.

Ruxanda, fost voluntar Youth.md, ne împărtăşeşte cu drag experienţa ei în echipa de Social Media, dar şi despre călătoria ei în organizație.

Cum și de ce ai ales youth.md când ai intrat în organizație?

Am ales Youth pentru că eram intrigată zilnic de noutățile aduse de prietena mea, voluntară acolo. Era entuziasmată de sarcinile pe care le avea și de munca depusă împreună cu toată echipa pentru a dezvolta platforma destinată exclusiv tinerilor.

Mai mult de atât, comunica și interacționa cu oameni activi și pasionați, lega prietenii și își crea o nouă comunitate. Așa că la următoare recrutare nu am rămas indiferentă și am acceptat provocarea.

Cum ai descrie colectivul din care ai făcut parte și modul în care se muncește în organizație?

Colectivul este unul prietenos și deschis spre noi oportunități. Dacă întâmpini greutăți, atunci acesta este cel mai potrivit moment să ceri ajutor și fii sigur că îl vei primi. Consider că doar o astfel de echipă ar putea fi promotoarea sloganului: „Tineri pentru tineri”.

Care e cel mai de preț lucru care l-ai învățat în youth.md?

Farmecul echipei este că toți sunt diferiți, iar acest fapt face lucrul și mai interesant. Într-o astfel de circumstanță, îți testezi răbdarea și respectul față de fiecare membru în parte.

Astfel, cred că cea mai importantă abilitate pe care am dezvoltat-o timp de aproape 2 ani este lucrul în echipă, care în sine întrunește o mulțime de competențe, precum cele de comunicare, manageriale și digitale.

Care ar fi trei cuvinte prin care ai descrie youth.md?

Pasiune, plăcere, rezultat!

Care este cea mai plăcută amintire alături de acest colectiv?

Cea mai memorabilă amintire este organizarea unui eveniment marca Youth.md, participând pentru prima dată la o astfel de activitate. A fost distractiv și totodată stresant, însă reușită evenimentului ne-a făcut pe toți să ne simțim utili și motivați în a continua cu alte proiecte de succes.

Ce ai sugera persoanelor care vor să devină membri youth.md?

Vă sugerez să fiți deschiși spre noi provocări, pentru că acum e momentul să vă descoperiți personalitatea și să o dregeți acolo unde simțiți nevoia, iar Youth consider că e cel mai potrivit loc pentru a o face. Credeți-mă, o zic din proprie experiență!

Reporter Youth.md: Mădălina Braghiş

Acest interviu a fost realizat în cadrul Campaniei de Recrutare #BeTheOne, prin care organizației se vor alătura 100 de voci. Inspirăm prin cuvintele tinerilor şi te încurajăm să completezi formularul de înscriere.

Promovează o educație altfel la tine în țară şi împărtăşeşte oportunități. Recrutarea de voluntari are loc prin intermediul Campaniei Naționale de Informare #PrindeȘansa, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării. Fii de 100 de ori mai informat alături de Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de discuții: „Pastila după COVID-19: Multă creativitate și #NeamPornit” cu Eugen Boico
Next Program de mentorat internațional pentru proiecte și inițiative culturale
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 9 =