De ce ai alege o universitate din străinătate? 5 motive care te vor convinge!


Anul școlar bate iarăși la ușa noastră. Fie că ești elev sau student te gândești la viitorul tău academic și dacă se merită să urmezi o universitate la noi în țară sau peste hotare.

Decizia de a pleca să studiezi în altă țară nu este una ușoară, de aceea îți prezint o listă cu beneficii de care vei avea parte dacă vei alege să faci acest pas.

Te vei maturiza

Fiind singur într-o țară străină, imperceptibil îți dezvolți o mulțime de capacități vitale pentru reușita ta în viață.

În primul rând, aflându-te într-un mediu nefamiliar, necunoscutul te modelează într-o persoană independentă așa cum te poți baza doar pe tine pentru înfăptuirea lucrurilor precum gestionarea timpului, gătitul sau curățenia.

În al doilea rând, fiind într-un mediu nou în care să-ți expui gândurile și să faci cunoștință cu oameni noi, vei avea parte de o creștere a încrederii în propriile forțe. 

Nu în ultimul rând, vei deveni mai deschis oportunităților, învingându-ți fricile, dar și mult mai rațional, gata să găsești soluție oricărei probleme.

C:\Users\Natalia\Downloads\cropped-marie-michele-bouchard-SN6HW62ubLA-unsplash.jpg
Vei lega prietenii strânse 

Universitățile internaționale reprezintă un mediu multicultural  care găzduiește tineri din orice colț al lumii. Astfel, nu ai cum să nu întâlnești măcar câteva persoane ce îți vor fi prieteni buni, despre care le vei povesti nepoților.

De asemenea, ai ocazia să descoperi toate tipologiile de oameni cu ajutorul cărora te vei cunoaște pe tine, dar și care vor fi un catalizator al diferitor situații interesante și experiențe noi.

C:\Users\Natalia\Downloads\students_globe.jpg
Înveți cel puțin o limbă nouă

Studiul în străinătate mai are un beneficiu imens, și anume oportunitatea de a învăța limba țării în care te afli, la fel și un avantaj  pentru viitorul tău serviciu. Deși acest proces este deseori o provocare, prin oraș vei fi mereu înconjurat de vorbitori nativi, facilitându-ți învățarea. De asemenea, în cadrul universității de obicei sunt cursuri de limbi străine, pe care le vei putea practica ușor cu alți studenți.

Descoperi o țară nouă ca un localnic

Explorare, explorare și iar explorare! Studiind într-o țară nouă, procesul de vizitare al muzeelor, parcurilor și cafenelelor va fi inevitabil, așa cum chiar și mersul cu autobusul va fi o aventură, simțindu-te mereu ca într-o vacanță. Treptat de la un turist vei deveni un localnic, cunoscând și locuri mai puțin populare. Un lucru e cert însă, că te vei îndrăgosti de peisajele țării și bucătăria locală.

C:\Users\Natalia\Downloads\mid-section-female-traveler-with-camera-holding-map-hand_23-2148148627.jpg
Avantaje pentru viitoarea carieră

Geamantanul de experiențe acumulat în timpul urmării studiilor superioare într-o altă țară este văzut în procesul de angajare ca un mare beneficiu în favoare ta. Angajatorul te vede capabil să te descurci și să fii adaptabil în orice situație.

Într-adevăr, studiile în străinătate te vor înzestra cu mai multă încredere, abilități de comunicare, conducere și gestionare a timpului și alte resurse. De asemenea, prietenii din toată lumea, cunoscuți la universitate, pot servi drept conexiuni utile pe parcursul carierei tale.

Cu certitudine sunt mult mai multe motive de a studia în străinătate, de aceea nu te limita din pricina barierelor financiare. Acum sunt o multitudine de burse și oportunități de a avea parte de studii calitative și nu uita, întoarce-te după aceasta acasă și fii o schimbare înspre bine!

Cunoaște mai multe oportunități cu Youth.md!

Reporter: Rufanda Ana-Maria

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești minor și ai vrea să cunoști mai multe detalii despre primul job? Participă la acest eveniment
Next Evenimente culturale: Tehnologiile moderne prin prisma filmelor de la MOLDOX
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 11 =