#BeTheOne // Descoperă activitatea celei din spatele echipei Youth.md – coordonatoare principală Laura Cătărău


Youth.md este mai mult decât o echipă – este o familie. Iar fiecare familie are nevoie de cineva care să o susțină. Pentru Youth, aceasta persoană este nimeni alta decât Laura Cătărău – coordonatoarea principală.

Pentru a excela, o echipă are nevoie de un lider, pentru a o înțelege și o încuraja, ea are nevoie de un prieten. Află cum reușește Laura să fie combine aceste lucruri, în același timp, din acest interviu.

Laura mereu este  cu zâmbetul pe buze, ea este o persoană pozitivă, entuziasmată și îndrăzneașă. Datorită acestor calități a ajuns să coordoneze întreaga echipă de voluntari „Youth.md”.

Ce este voluntariatul pentru tine?

Voluntariatul pentru mine e dedicație fără ca să aștepți ceva în schimb, ceva ce faci pentru propria ta dezvoltare. Îndemn toți tinerii care nu au făcut voluntariat să încerce, pentru că e într-adevăr o experiență care le va fi utilă pe viitor. Voluntariatul e idei scrise pe pereți în așteptarea să fie realizate și zile cu soare petrecute împreună cu 70+ oameni la Dendrarium în încercarea de a-i cunoaște.

De ce ai ales Youth.md?

Am ales Youth printr-o coincidență. Aveam 14 ani și nu făceam nimic cu viața mea. Mama mi-a recomandat Youth.md, pentru că văzuse pe internet. Ea este și cel mai mare fan al meu și al Youth.md pe rețelele de socializare. Dă like tuturor postărilor și distribuie să afle și prietenii ei. Parcă la rândul ei ar fi și ea voluntar aici. Pe această cale, îi mulțumesc mult pentru acest fapt.

De pe pagina de Facebook Youth.md

Cum te-ai simțit la interviu după ce ai aplicat?

La interviu am fost foarte emoționată, dar am fost acceptată și a început un parcurs lung până la coordonator general.

Care e mai funny/frumoasă amintire de aici?

Cea mai frumoasă amintire este ziua când am fost la Student Fest și făceam o grămada glume alături de colegi. La sfârșit de zi, mie și Cătălinei, coordanatoarea generală de pe atunci, ne-a propus cineva să ne ducem atunci în acel moment la concert. Noi am fost de acord, am luat un taxi și am plecat. A fost cel mai spontan lucru pe care l-am făcut. În Youth.md găsești tot felul de oameni, la sigur.

Care au fost dificultățile cu care te-ai confruntat în organizație şi cum le-ai învins?

O dificultate cu care m-am confruntat este uneori lipsa de inspirație de a veni cu idei noi la ședințe sau în cadrul echipelor. Voluntarii au fost mereu sursa mea de energie la întâlniri și odată ce îi văd activi, sunt și eu la potențialul meu maxim.

De pe pagina de Facebook Youth.md

Care sunt 3 cuvinte prin care ai descrie Youth?

Schimbare de perspectivă!

Ce sfaturi dai pentru viitorii membri?

1. Demonstrează empatie față de colegii tăi. 

2. Trebuie să respecți deadline-urile.

3. Echipa e cea mai importantă și după asta trebuie să te conduci. Activitatea unui coleg de-al tău depinde de responsabilitatea ta, deci fii conștiincios.

În ce constă în general activitatea ta?

La fiecare ședință încerc să le aduc tinerilor idei noi cu care să se hrănească, pentru a vedea poate din alte perspective parcursul lor și mulți mi-au zis că undeva cândva au fost inspirați de ce am zis.  De asta pot garanta că odată cu ai fi acceptat aici, vei vedea cum alături de alți tineri încerci să îți găsești drumul în lumea mare și crede-mă, e mult mai plăcut cu cineva alături. Youth.md diferă de alte organizații și îți vei da seama, pentru că sunt promovate nu doar spiritul distracției prin voluntariat, dar și niște valori, capacități, principii, pe care le vei putea aplica cu siguranță în viața adultă.

Sper că îți vei găsi locul alături de noi.

Reporter Youth.md: Erica Proțap

Acest interviu a fost realizat în cadrul Campaniei de Recrutare #BeTheOne, prin care organizației se vor alătura 100 de voci. Inspirăm prin cuvintele tinerilor şi te încurajăm să completezi formularul de înscriere. Promovează o educație altfel la tine în țară şi împărtăşeşte oportunități. Recrutarea de voluntari are loc prin intermediul Campaniei Naționale de Informare #PrindeȘansa, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării. Fii de 100 de ori mai informat alături de Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dialog online despre protecția consumatorilor în perioada pandemiei
Next Conferința internațională pentru tinerii interesați de a lansa un startup
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =