Vrei să aduci o schimbare în sistemul de justiție? Aplică la programul LEAD 2018


justiție

Cine organizează? Asociația INK și CRPE-R.Moldova

Ce? Sesiuni de training

Unde? Republica Moldova şi România

Când? ianuarie-iunie 2018

Deadline: 5 noiembrie 2017

Descriere:

Apelul la candidaturi pentru programul LEAD 2018 este acum deschis. Vor fi selectați cei mai buni 20 de tineri juriști, care demonstrează potențial de lideri și dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție.

Asociația INK împreună  cu Centrul Român pentru Politici Europene din Republica Moldova, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova lansează apelul la candidaturi pentru Ediția a 2‐a a programului LEAD, dedicat tinerilor juriști din țară, aflați în primii 5 ani de carieră  profesională  (judecător, procuror, avocat definitiv sau stagiar, asistent judiciar, notar, executor judecătoresc, consilier juridic, asistent universitar, polițist etc.), masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu. Vor fi selectaţi cei mai buni 20 de tineri care vor demonstra potențial de lideri și dorință  de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție.

LEAD 2018 presupune cinci sesiuni de training în Republica Moldova și România, discuții deschise cu profesioniști din domeniul juridic, implementarea unor proiecte de grup și o vizită de studiu la București.

Sesiunea 1: Viziune şi creativitate (25‐28 ianuarie 2018)

Sesiunea 2: Conducerea unei echipe și munca în echipă (22‐25 februarie 2018)

Sesiunea 3: Managementul schimbării și luarea celor mai bune decizii (29 martie – 1 aprilie 2018)

Sesiunea 4: Abilităţi de comunicare și prezentare. Învață să convingi (19‐21 aprilie 2018)

Sesiunea 5: Managementul proiectelor. Setul de unelte necesar juriștilor (17‐20 mai 2018)

Vizită de studiu: Sistemul de justiție din România (12‐15 iunie 2018), București.

De ce să aplici la LEAD?

  • Participi într‐un program în care vor fi selectați cei mai talentați tineri juriști din Republica Moldova şi ai ocazia să discuți într‐un cadru relaxat și informat cu decidenți și profesioniști cu o activitate remarcabilă în domeniul justiției;
  • Afli cum să construiești o viziune și cum să‐ți folosești creativitatea în mediul profesional și în proiectele personale;
  • Descoperi ce este managementul schimbării și afli cum poți lua cele mai bune decizii;
  • Înveți cum să‐ți construiești brandul personal;
  • Îți perfecționezi vorbitul în public și afli ce tehnici de persuasiune poți folosi în diferite împrejurări;
  • Înveți să oferi feedback, afli care îți sunt puncte forte și unde mai ai de lucrat;
  • Afli tot ce ai nevoie despre managementul de proiect  și cum să lucrezi eficient în echipă pentru elaborarea  și implementarea unor proiecte de grup, prin care contribui la schimbarea sistemului de justiție din Republica Moldova.
  • Structura programului, prin succesiunea temelor celor 5 sesiuni de training, te va ghida în aplicarea abilităților învățate și va facilita folosirea instrumentelor dobândite pentru îndeplinirea scopului practic al proiectului(elor) de grup.
  • Mergi într‐o vizită de studiu la București, unde vei avea ocazia să întâlnești reprezentanți din instituții importante ale sistemului de justiție românesc (Curtea Constituțională, Ministerul Justiției, Tribunalul București, Direcția Națională Anticorupție), experți din ONG‐uri, precum și cu membrii comunității de absolvenți ai programului „Lideri pentru Justiție” din România.
  • Te alături celor 17 absolvenți ai primei generații de participanți în program  și devii parte dintr‐o comunitate puternică în continuă creștere, ce se consolidează an de an cu noi generații de participanți în programul LEAD.

Sesiunile de training au loc la intervale de aproximativ o lună  în perioada ianuarie‐iunie 2018, iar prezența este obligatorie. Fiecare sesiune începe joi, la ora 13:00,  și se încheie duminică, la ora 13:00, iar modulele de training se desfășoară  în intervalele 09:00‐13:00  și 15:00‐19:00. Locațiile sesiunilor de training vor fi transmise celor selectați până la data de 15 decembrie 2018. Toate costurile programului (mese, cazare, pauze de cafea, materiale de training, deplasări în România) sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport pe teritoriul Republicii Moldova vor fi acoperite parțial de către participanți.

Dosarul de candidatură în limba româna trebuie să conțină un CV, o scrisoare de motivație de o pagină și un eseu de maxim 2 pagini în care este prezentată o viziune de schimbare pentru sistemul de justiţie din Republica Moldova. Dosarele trebuie să fie trimise la adresa leadership@ink.org.ro până la  5 noiembrie 2018, ora 23:59. Documentele trebuie redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și o distanţă de 1,5 între rânduri.

Procesul de selecție constă din preselecția candidaturilor (6‐12 noiembrie 2018) și interviuri cu candidaţii preselectaţi (18‐20 noiembrie 2018).   Rezultatul final va fi comunicat până la data de 15 decembrie. Toți candidații, atât cei admiși cât și cei respinși în diferitele etape de selecție, vor fi informaţi prin e‐mail. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, intră  pe ink.org.ro sau pe Facebook.

Toate costurile de participare în program vor fi acoperite de organizatori.

Acest proiect este sprijinit financiar de Ambasada Olandei în cadrul Programului MATRA.

Sursa: ink.org.ro

 

Previous Învață programare la un eveniment cu totul deosebit - MegaDojo Chișinău 2017
Next Vizionează câteva filme ucrainene și participă la o discuție cu Oleksiy Radynski
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *