YEP! MOLDOVA și GARAGE48 organizează un nou hackathon pentru tineri!


YEP! MOLDOVA și GARAGE48: Hackathon Empowering Youth Chișinău

În weekendul 26-28 martie, Garage48 împreună cu Yep!Moldova organizează hackathonul Empowering Youth Chișinău Vol 2. În decursul a 48 de ore, participanții vor lucra în echipe și își vor transforma ideea de afacere într-un prototip. Cei mai buni, vor avea șansa să participe la un program de pre accelerare a startup-urilor, să obțină primele investiții și, ulterior, să primească bilet gratuit de intrare la acceleratorul Garage360,  Estonia. 

Hackathonul Empowering Youth Chișinău se desfășoară după următoarea agendă:  brainstorming, formarea echipelor, lucru în echipă, sesiuni de mentorat și la final, prezentarea prototipului. La hackathon sunt invitați tineri care dezvoltă idei creative, soluții inginerești, tech, AI, VR, biomedical, fintech etc. Nu avem limite pentru domeniile dezvoltate.

Cele mai bune echipe vor putea transforma ideea într-un startup și primi mentorat gratuit pe parcursul a 2 luni, dar și șansa de a obține primele investiții. 

Viorica Cerbușca, CEO Artcor,  fondatoare Yep!Moldova:

“Evenimentele organizate împreună cu Garage48 sunt maratoane veritabile de idei, adrenalină și energie antreprenorială. Aici tinerii au alături de ei mentori experimentați, care îi ajută să valideze sau, dimpotrivă, să facă pivot  la ideea la care lucrează. La hackathoanele noastre, în doar 48 ore poți realiza dacă ai un model de business viabil, dacă membrii echipei sunt cei cu care vrei să continui să lucrezi  și, în general, dacă antreprenoriatul este un mod de viață pe care vrei să îl adopți în viitor”.

Speakerul și mentorul principal al hackathonului este Joao Rei, șeful departamentului Digital Innovation în compania Idea Group și lector invitat la Școala de Afaceri din Estonia, Host la Garage48. Joao este unul din mentorii preferați ai startuperilor din  Republica Moldova. 

De ce merită să vă înregistrați la Empowering Youth Chișinău?   

  1. Comunitate creativă – evenimentul se va organiza off-line la Artcor, cel mai creativ hub din Moldova. Aici puteți întâlni o comunitate de oameni noi, tineri inspirați, dar și mentori cu expertiză națională și internațională.
  2. Abilități – aici veți obține abilități de comunicare cu mentorii, validare și testare a prototipului, prezentare a ideii alături de membrii echipei cu care veți lucra în condiții de stres și competiție. 
  3. Mentorat – Pe parcursul celor 48 de ore, mentorii vor fi alături de fiecare participant, pentru a-i ajuta să-și dezvolte ideea de startup. 

Veți avea la dispoziție un weekend întreg pentru a lucra la ideea de startup. Mâncarea, logistica și alte aspecte organizaționale vor fi în sarcina noastră.

Hackathonul se va desfășura la ARTCOR, str. 31 August 1989 nr 137.

Înregistrarea este gratuită, dar locurile la hackathon sunt limitate inclusiv din cauza restricțiilor COVID 19.  Pentru a vă rezerva un loc, accesați acest link: Înregistrare Hackathon 

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova pentru producătorii locali, sociali și ecologici
Next În martie se va desfășura Festivalul Feminist, ediția 2021. Vezi programul evenimentelor
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =