Dioxidul de titan: de ce nu trebuie utilizat în produsele alimentare


După o luptă îndelungată și susținută de peste doi ani, Platforma CE CONSUM EU, dedicată siguranței alimentare în Republica Moldova, anunță o victorie majoră pentru sănătatea publică în țară. Autoritățile moldovene au luat decizia de a interzice utilizarea aditivului alimentar E171, cunoscut sub numele de dioxid de titan, în produsele alimentare.

Un îndemn la vigilență:

Deși interdicția a intrat în vigoare la data de 7 martie 2024, produsele alimentare care conțin dioxid de titan E171 pot fi încă prezente pe piață până la epuizarea stocurilor. Consumatorii sunt îndemnați să fie vigilenți și să evite achiziționarea produselor alimentare care conțin acest aditiv periculos pentru sănătate.

Un apel la acțiune responsabilă

Elena Robu, directoarea executivă a Asociației de Consumatori CE CONSUM EU, subliniază: „Această interdicție reprezintă o victorie semnificativă pentru sănătatea publică în Republica Moldova. Suntem bucuroși că am putut contribui la această schimbare și suntem hotărâți să continuăm să ne implicăm pentru a asigura că produsele alimentare pe care le consumăm sunt sigure și sănătoase.”

Alegerea produselor sănătoase: un pas înainte pentru un viitor mai sănătos

Platforma CE CONSUM EU îndeamnă consumatorii să dezvolte obiceiul de a citi întotdeauna eticheta produsului și de a alege în cunoștință de cauză. Prin conștientizarea ingredientelor și alegerea produselor sănătoase, se poate contribui la un viitor mai sănătos pentru toți și pentru generațiile viitoare.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă diversitatea și frumusețea culturii basarabene, la Timișoara
Next Oportunitate gratuită pentru fetele din Cahul - TECH Women Incubator Cahul 2024
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − one =