Află care sunt aspectele pozitive și negative ale călătoriilor pentru societate


Călătoriile mereu au însemnat oportunități, culturi și oameni diferiți. Pentru noi, ele sunt un prilej favorabil de a scăpa de grijile cotidiene. Asta pentru că se anunță un mediu nou cu o aventură necunoscută. Vă propun să urmărim împreună care sunt avantajele, dar și dezavantajele unei călătorii.

UE vrea să prelungească restricțiile de călătorie până pe 15 iunie - #diez

Aspecte pozitive:

  • Cunoști lucruri și afli noi oportunități

Cât de banal ar fi, dar o călătorie poate schimba complet un om. Pe lângă faptul că afli culturi noi și întâlnești oameni cu diverse perspective și viziuni asupra vieții, poți identifica multiple oportunități de studii, muncă și trai.

  • Devii mai inspirat

Dacă faci parte din tipologia oamenilor de creație și ai nevoie de inspirație pentru lucrările tale, atunci o călătorie este ceea de ce are nevoie orice artist!

  • Înveți să trăiești cu mai puțin

În timpul călătoriei păstrezi cu tine foarte puține lucruri. Asta înseamnă că înveți să locuiești într-un loc cu totul nou, cu necesități primare în cantitate mică și să te adaptezi diverselor situații doar cu minimul necesar.

  • Înveți o nouă limbă

Bineînțeles că, în doar câteva zile, nu se învață o limbă. Poți, însă, memoriza câteva expresii sau cuvinte utile care îți vor fi de ajutor în viitorul apropiat.

  • Devii mai independent

Dacă călătorești singur atunci chiar este benefic. Devii mult mai responsabil și independent pentru deciziile pe care le ai de făcut. Trebuie să te descurci singur să ajungi din punctul A în punctul B, să alegi ce vrei să vezi și să faci în fiecare zi și cum să-ți administrezi bugetul. 

Top 13 cele mai frumoase locuri din lume - Bas TV

Aspecte negative:

  • Te afli departe de casă

Chiar și dacă locurile pe care le vizitezi sunt unele dintre cele mai frumoase, acasă e mereu locul unde vrei să te reîntorci.

  • Cheltuiești mai mult în călătorii

Chiar dacă îți faci o listă și estimezi aproximativ cât vei cheltui, oriunde ai călători vor apărea mici situații neașteptate și va trebui să cheltuiești mai mult decât te-ai gândit la început.

  • Încerci să te adaptezi la diverse situații

Va trebui să te obișnuiești călătorind în locuri noi unde nu cunoști pe nimeni și ești de unul singur, să te descurci singur în diferite situații.

  • Poti contracta diverși viruși

Dacă călătorești în locuri cu un risc mare de infectare cel mai bine este să te informezi și să faci procedurile necesare pentru a te proteja.

  • Trebuie să îți adaptezi sistemul imunitar

Indiferent că este o țară cu clima caldă sau rece, va trebui să îți întărești sistemul imunitar. În călătorii nu vei consuma alimentele pe care le consumi de regulă. Va trebui să te adaptezi și să te obișnuiești cu alte feluri de mâncare, lucru care poate crea disconfort, dacă nu ai un sistem imunitar puternic.

IKEA lanza una casa rodante ecológica y muy cómoda | Architectural Digest

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Rusu Andriana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cât de periculoși pot fi acizii în rutina de îngrijire a tenului?
Next Află cum să alegi din oferta de studii în Moldova împreună cu ESN Chișinău
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 9 =