5 cele mai bune alimente pentru activitatea în forţă a creierului!


Luând în considerare situaţia actuală, precum şi noul an de studii destul de dificil, creierul tău are nevoie de energie zilnică. În articolul de mai jos îți propunem 10 alimente pentru o activitate cât mai eficientă a creierului!

  • Afinele

Printre numeroasele beneficii ale afinelor, acestea includ câteva specifice pentru creier. Antioxidanții din afine se acumulează în creier și contribuie la îmbunătățirea comunicării dintre celulele creierului. În urma unor experimete s-a observat îmbunătățirea memoriei și eliminarea pierderii memoriei de scurtă durată.

  • Ciocolata neagră

Ciocolata neagră și cacao sunt alimente excelente pentru a îmbunătăți activitatea creierului. Aceste produse conțin flavionoide, care protejează creierul, antioxidanți și cafeină. Prin consumarea acestor produse îți îmbunătățești memoria și e mai ușor pentru a reține informația. Conform cercetărilor, ciocolata s-a dovedit a îmbunătăți semnificativ starea de spirit.

  • Ceaiul verde

Cafenia, care se conține în ceaiul verde, stimulează activitățile creierului. Este cunoscut pentru a ameliora vigilența, performanța în cadrul unei activități, memoria și concentrarea. Antioxidanții găsiți în băutură protejează creierul, iar alte elemente induc o stare de relaxare.

  • Semințele de dovleac

Semințele de dovleac, în calitate de alimente, conțin antioxidanți puternici, care protejează creierul și corpul. Bogate în magneziu, fier, zinc și cupru, care înglobează micronutrienți cu importanta funcție de protejare a activitatea creierului. Zincul este un element crucial în semnalizarea nervilor. Magneziul este esențial pentru studiu și memorie. Cupru este folosit de creier pentru a controla semnalele nervilor. Lipsa fierului încetinește activitatea creierului.

  • Turmericul

Componenții turmericului au acces direct și stimulează activitatea creierului și a celulelor. Una din proprietățile oferite de turmeric este îmbunătățirea memoriei, fiind folosit și în tratamentul pentru Alzheimer. Dezvoltă o stare de spirit plină de fericire, stimulând serotonina și dopamina, fiind folosit și ca și antidepresiv.

Descoperiți informații, sfaturi și în alte articole marca Youth.md și nu uita să îți lași impresiile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sondaj realizat pentru identificarea problemelor tinerilor. Vezi ce au răspuns aceștia
Next Atelier de discuții: Află secrete și trucuri mai puțin cunoscute despre Instagram
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =