Eşti un tânăr activist? Înscrie-te la Seminarul de Responsabilitate Publică din Ucraina

tineri, activişti, seminar

Foto- simbol: Travel Europe

Biroul Regional “Dialogul Europa de Est” al Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung și al Inițiativei Muncii invită liderii tineri progresivi între 21 și 35 de ani să se participe la Seminarul de Responsabilitate Publică, care va avea loc în perioada 10 iunie-15 iunie 2018 în Ucraina.

Seminarul de la Kiev și Kharkiv reunește activiști progresiști, academicieni, jurnaliști, politicieni locali și experți emergenți din Europa de Est, Germania și Statele Unite, care sunt interesați să promoveze responsabilitatea publică, transparența și integritatea în comunitățile locale.

Obiectivele principale sunt:

  • să încurajeze înțelegerea provocărilor, îmbunătățirilor și obstacolelor în calea responsabilității publice și a bunei guvernări bazate pe exemplul Ucrainei din 2014;
  • permiterea participanților să-și aprofundeze înțelegerea responsabilității și transparenței prin munca practică la grupuri mici pe studii de caz locale din Kharkiv;
  • să permită schimbul activităților și celor mai bune practici ale participantului.

Pentru a facilita cele trei obiective, programul este împărțit în două părți: o sesiune de la Kiev și o sesiune în Kharkiv.

Prima parte este dedicată furnizării contextului de fundal și a unei prezentări generale a abuzurilor de putere din Ucraina înainte de 2014 și a schimbărilor legislative, precum și a noilor instituții care au fost implementate de atunci în lupta pentru responsabilitatea publică și împotriva conflictelor de interese, nepotismului, și abuzurile de autoritate.

În această parte, participanții se vor întâlni cu reprezentanți ai societății civile, ai mass-mediei, ai guvernului, ai parlamentului și ai partenerilor din instituțiile internaționale care au avut și continuă să aibă un impact asupra îmbunătățirii responsabilității și transparenței în Ucraina.

Cea de-a doua parte a programului permite participanților să viziteze Kharkiv, locuința uneia dintre cele mai active societăți civile din Ucraina. Acolo, accentul se va pune pe munca de studiu aprofundat în grupuri mici, cu sprijinul unui partener local și al formatorilor.

În timpul celei de-a doua părți a seminarului, participanții vor crea studii de caz privind abuzurile locale de putere în Harkov, utilizând datele disponibile publicului și realizând interviuri cu părțile interesate locale. Pe tot parcursul programului, participanții vor oferi o perspectivă asupra propriei lor activități, expertiză și a celor mai bune practici locale din țările lor de origine.

Cerințe faţă de candidaţi: 

  • Cetățenie a uneia dintre aceste ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Germania, Moldova, Federația Rusă sau Ucraina;
  • Vârsta 21 și 35 de ani:
  • Cunoaşterea  limbii engleze, limba rusă este binevenită;
  • Tineri lideri într-un partid politic progresiv sau organizații de tineret;
  • Tineri membri ai parlamentului, oficialii guvernamentali juniori, jurnaliști, experți sau activiști ai societății civile, cu o experiență de lucru în domeniul responsabilității publice și bunei guvernări.

Procesul de înregistrare

Completați  formularul  până la data de 18 mai 2018 (ora 15:00 Kiev). 

Fundația Friedrich-Ebert acoperă toate costurile relevante. Mai multe detalii despre activitățile Friedrich-Ebert-Stiftung și despre seminarul disponibil pe www.fes-dee.org

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îţi doreşti o schimbare în societate? Participă la cursul "Jurnalişti pentru drepturi sociale" şi câştigă o nouă experienţă
Next Orășelul european 2018! Vezi ce surprize au pregătit organizatorii în acest an
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 7 =