Beneficiile neștiute ale viselor asupra sănătății


Visele sunt imagini și povești pe care mintea noastră le creează în timpul somnului, care ne dezvăluie emoțiile, gândurile și dorințele din subconștient. Dincolo de semnificațiile acestora, visele au un rol important în buna funcționare a creierului nostru.

Visele stimulează procesarea noilor cunoștințe de către creier

Specialiștii susțin că visele sunt ca niște documentare, în care urmărim procesarea amintirilor și informațiilor de care avem nevoie. Visele sunt o repetiție a acestor cunoștințe, permițând creierului să le organizeze și să le solidifice.

Visele participă la vindecarea emoțională

Chiar dacă evenimentele din vise sunt fictive, emoțiile care le acompaniază sunt reale, iar visele te pot ajuta să le vindeci. Visele ajută la procesarea emoțiilor negative acumulate în urma situațiilor stresante, deconectându-le din memorie. Procesarea acestor emoții reduce riscul dezvoltării anxietății.

Atunci când visezi, îți poți depăși fricile

În timpul viselor lucide, ești conștient că visezi și îți poți manipula visul pentru propriile interese. Potrivit Psych Central, dacă ai o anumită frică, o poți confrunta în timpul unui vis lucid, reprogramându-ți creierul, astfel încât să scapi de ea atunci când te trezești.

Visatul dezvăluie noi perspective asupra lucrurilor

Mulți artiști și filosofi s-au inspirat din propriile vise pentru a crea opere renumite. Visele îți dezvăluie partea cea mai creativă și ingenioasă a minții, oferindu-ți noi idei și soluții la probleme.

Visele sunt o parte esențială a vieții noastre, care ne ajută să menținem un echilibru emoțional, să ne autocunoaștem și să devenim mai inteligenți!

Surse: medicinenet.com, goodnet.org

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Nasa a distribuit sunetele produse de o gaură neagră
Next Ai noștri revin la rădăcini
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =